№ 938: ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «СП УКРПРОМПОСТАВКА».

5 груд. 2018 Відхилено
Повне найменування юридичної особи заявника скарги: ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «СП УКРПРОМПОСТАВКА».
Назва процедури: №3133574 18Т-736_Вимірювальні прилади, датчики, термоперетворювачі в асортименті
Найменування філії, щодо дій якої спрямовується скарга: АТ "Укргазвидобування"
ЄДРПОУ заявника: 38878062
Підстава для скарги: Скарга щодо умов, визначених у документації із закупівлі
Чи завантажено скаргу на Prozorro? Ні
Причини не звантаження скарги на Prozorro
Пошта заявника: Sales_6@prompribor.com.ua
Контакти заявника: +380687671227
ПІБ підписанта скарги: Захаров Д. І. Керівник департаменту нафтогазового обладнання
Суть скарги, вимоги:

Компанія ТОВ «СП Укрпромпоставка» стурбована затримкою відміни пропозиції компанії ТОВ «НАФТОГАЗХІМ СЕРВІС» для тендерної закупівлі №3133574 «18Т-736_Вимірювальні прилади, датчики, термоперетворювачі в асортименті». Затримка вирішення цього питання викликає у нас підозру в лобіюванні інтересів компанії ТОВ «НАФТОГАЗХІМ СЕРВІС». Такі дії зі сторони тендерного комітету це порушення Закону України. Згідно з ч.1 ст. 9 ЗУ «Про публічні закупівлі» громадський контроль забезпечується через вільний доступ до всієї інформації щодо публічних закупівель, яка підлягає оприлюдненню відповідно до цього Закону, до аналізу та моніторингу інформації, розміщеної в електронній системі закупівель, а також шляхом інформування через електронну систему закупівель або письмово органів, уповноважених на здійснення контролю, про виявлені порушення законодавства у сфері публічних закупівель та недоліки роботи електронної системи закупівель. Статтею 3 ЗУ «Про публічні закупівлі» встановлено принципи здійснення закупівель, а саме: - добросовісна конкуренція серед учасників; - максимальна економія та ефективність; - відкритість та прозорість на всіх стадіях закупівель; - недискримінація учасників; - об’єктивна та неупереджена оцінка тендерних пропозицій; - запобігання корупційним діям і зловживанням. У ч. 1 ст. 5 ЗУ «Про публічні закупівлі» зазначено, що недискримінація учасників полягає у тому, що вітчизняні та іноземні учасники всіх форм власності та організаційно-правових форм беруть участь у процедурах закупівель на рівних умовах. Відповідно до п. 4 ч. 2 ст. 6 ЗУ «Про захист економічної конкуренції» Антиконкурентними узгодженими діями, зокрема, визнаються узгоджені дії, які стосуються спотворення результатів торгів, аукціонів, конкурсів, тендерів. Згідно з п. 1 ст. 50 ЗУ «Про захист економічної конкуренції» порушеннями законодавства про захист економічної конкуренції є антиконкурентні узгоджені дії. У разі залишення цієї Заяви без розгляду ТОВ «СП Укрпоставка» буде змушена звернутися до Антимонопольного комітету України.

Рішення конфліктної комісії:

Враховуючи те, що звернення ТОВ "СП Укрпромпоставка" надійшло до відповідного рішення  Тендерного комітету, звернення відхилено.

У разі незгоди з рішенням Тендерного комітету Товариства щодо визнання переможцем чи дискваліфікації учасників, Ви можете повторно звернутися до Конфліктної комісії зі скаргою саме на прийняті тендерним комітетом рішення щодо кваліфікації учасників.