№ 1537: ТОВ " ТД "ЄВРОТРУБПЛАСТ"

19 черв. 2019 Відхилено
Повне найменування юридичної особи заявника скарги: ТОВ " ТД "ЄВРОТРУБПЛАСТ"
Назва процедури: ШГВ19Т-076 44160000-9 Магістралі, трубопроводи, труби, обсадні труби, тюбінги та супутні вироби (Труба теплоізольована та комплектуючі)
Найменування філії, щодо дій якої спрямовується скарга:
ЄДРПОУ заявника: 33090871
Підстава для скарги: Скарга щодо умов, визначених у документації із закупівлі
Чи завантажено скаргу на Prozorro? Так
Пошта заявника: smart@polyplastic.ua
Контакти заявника: Телефон: +380445019620
ПІБ підписанта скарги: -
Суть скарги, вимоги:

Щодо усунення дискримінаційних та упереджених вимог. Ознайомившись зі змістом документації допорогової закупівлі: 44160000-9 Магістралі, трубопроводи, труби, обсадні труби, тюбінги та супутні вироби (Труба теплоізольована та комплектуючі), вважає, що вимоги ТД замовника ( а саме Додаток № 7) не відповідають вимогам Закону України «Про публічні закупівлі». Оскільки, ст. 16 ЗУ «Про публічні закупівлі» чітко регламентовано, що замовник установлює один або декілька з таких кваліфікаційних критеріїв: - наявність обладнання та матеріально-технічної бази; - наявність працівників відповідної кваліфікації, які мають необхідні знання та досвід; - наявність документально підтвердженого досвіду виконання аналогічного договору. Ст.3 ЗУ «Публічні закупівлі» визначає основні принципи здійснення закупівель: - добросовісна конкуренція серед учасників; - максимальна економія та ефективність; - відкритість та прозорість на всіх стадіях закупівель; - недискримінація учасників; - об’єктивна та неупереджена оцінка тендерних пропозицій; - запобігання корупційним діям і зловживанням. П.3 ст.3 ЗУ «Публічні закупівлі» - замовник не може встановлювати дискримінаційні вимоги до учасників. Додаток № 7 ніяким чином не стосується основних кваліфікаційних критеріїв визначеними статтею 16 ЗУ «Про публічні закупівлі», а тому є недоцільним (Додаток №7) та порушує принципи недискримінації та об’єктивності/неупередженості оцінки тендерних пропозицій. Також, доводимо до Вашого відома, що п.4 ст. 22 ЗУ «Про публічні закупівлі» дає чітке визначення, що тендерна документація не повинна містити вимог, що обмежують конкуренцію та призводять до дискримінації учасників. Тому вважаємо, що вимоги зазначені замовником є дискримінаційними та упередженими.

Вимоги

1. Виключити упереджений (дискримінаційний) підхід до учасників аукціону, що є порушенням законодавства про закупівлі. 2. Привести зміст документації у відповідність до вимог ЗУ «Про публічні закупівлі», а саме видалити Додаток № 7 з ТД зам

Рішення Тендерного комітету, що оскаржується

-

Рішення конфліктної комісії:

10 лип. 2019

Скаргу ТОВ " ТД "ЄВРОТРУБПЛАСТ" (код ЄДРПОУ 33090871) б/н від 15.05.2019 - відхилити (Протокол засідання конфліктної комісії АТ "Укргазвидобування" від 04.07.2019р. № 130)