№ 85: ТОВ "Труопорводні системи"

14 черв. 2017 Задоволено
Повне найменування юридичної особи заявника скарги: ТОВ "Труопорводні системи"
Назва процедури: 16Т-685 24.20.4 - Фітинги до труб чи трубок зі сталі, не литі (з’єднувальні деталі трубопроводів в асортименті)
Найменування філії, щодо дій якої спрямовується скарга: АТ "Укргазвидобування"
ЄДРПОУ заявника: 31802168
Підстава для скарги: Скарга щодо процесу контрактування в частині відповідності внутрішнім документам Товариства та вимогам документації процедури закупівлі/реалізації
Чи завантажено скаргу на Prozorro? Ні
Причини не звантаження скарги на Prozorro
Пошта заявника: Borys.ovcharenko@ugv.com.ua
Контакти заявника: Borys.ovcharenko@ugv.com.ua
ПІБ підписанта скарги: Borys.ovcharenko@ugv.com.ua
Суть скарги, вимоги:

Під час проведення аудиту члени комісії жодних документів не перевіряли і показати їм не просили. Весь аудит звівся до бесіди з директором товариства, огляду виробничих та складських приміщень. Внаслідок цього, висновки комісії не відповідають дійсності. Договори оренди виробничих, складських та офісних приміщень були в наявності та запропоновані для огляду, але вивчати ці документи члени комісії не виявили бажання. Під час перевірки комісії були надані сертифікати відповідності на продукцію, яка є предметом закупівлі, а також дозвільні документи. У зв'язку із проведенням закупівлі в 2017 році, сертифікати відповідності та дозвільні документи за попередні роки комісії не пред'являлись. До речі, члени комісії наявністю таких документів за попередні роки не цікавились. На сьогоднішній день законодавство не вимагає наявності дозволу на виконання робіт, які не є роботами підвищеної небезпеки. Роботи із механічної обробки металів і виготовлення деталей трубопроводів не відносяться до робіт підвищеної небезпеки, а використовувані металообробні верстати не є машинами, механізмами, устаткуванням підвищеної небезпеки. ТОВ "Трубопроводні системи" має всі передбачені чинним законодавством дозвільні документи. Під час проведення технічного аудиту членами комісії були надані вказані дозвільні документи для огляду. Після вивчення цих документів члени комісії будь-яких дозвільних документів не витребували. На питання генерального директора члени комісії не назвали перелік дозвільних документів, які їх цікавлять, та не назвали нормативні акти, якими необхідність цих дозвільних документів встановлена. Висновок про те, що сировина для виготовлення знаходиться під шаром снігу на відкритому складському майданчику, не відповідає дійсності. Сировина знаходилась у складському приміщенні, яке членами комісії сфотографоване але до звіту внесена неправдива інформація. На всю сировину, яка використовується у власному виробництві, надані сертифікати якості, які комісія вивчати не стала, Картки складського обліку ТОВ "МФ "Міра" та ТОВ "Трубопровідні системи" не витребувались та не вивчались. Членам комісії надано сертифікат працівника, який здійснює контроль якості продукції. Вказаний висновок спрямований на незаконне усунення ТОВ "Трубопроводные системы" від участі в процедурі закупівлі, хоча цінова пропозиція товариства є найбільш економічно вигідною.

Рішення конфліктної комісії:

Інформація викладена у скарзі прийнята до уваги.
За результатами засідання Конфліктною комісією прийнято рішення рекомендувати: скасувати протокол відхилення пропозицій учасників електронних торгів №16Т-685 від 09.02.2017, провести на ТОВ «Трубопроводные системы» технічний аудит за участю відповідальних працівників ПАТ «УГВ».