№ 837: ТОВ "ЄВІР"

10 жовт. 2018 Відхилено
Повне найменування юридичної особи заявника скарги: ТОВ "ЄВІР"
Назва процедури: 18Т-630_Башмаки зі зворотнім клапаном для обсадних колон
Найменування філії, щодо дій якої спрямовується скарга: АТ "Укргазвидобування"
ЄДРПОУ заявника: 38508653
Підстава для скарги: Скарга щодо відбору Контрагентів
Чи завантажено скаргу на Prozorro? Ні
Причини не звантаження скарги на Prozorro
Пошта заявника: evirtech@gmail.com
Контакти заявника: 0997638938
ПІБ підписанта скарги: Левченко Є.Г, директор
Суть скарги, вимоги:

У наданих ТОВ “ВОТ ІНТЕРНЕШНЛ ЮКРЕЙН” відгуках від ООО “Национальная сервисная компания” (Росія) і ООО “Пакер Сервис” (Росія) зазначено про досвід співпраці з цими компаніями протягом 2016-2018 років. Але згідно фінансової звітності наданої ТОВ “ВОТ ІНТЕРНЕШНЛ ЮКРЕЙН”, заснованого у жовтні 2016 року, у даного учасника взагалі не було ніякої фінансово-господарської діяльності у 2016 році, отже і ніякої співпраці з даними російськими компаніями у 2016 році. Таким чином, шляхом надання неправдивої інформації ТОВ “ВОТ ІНТЕРНЕШНЛ ЮКРЕЙН” ввів АТ“Укргазвидобування” в оману. Фінансова звітність за 2017-2018 рр. показує, що на балансі у ТОВ “ВОТ ІНТЕРНЕШНЛ ЮКРЕЙН” знаходиться близько 3500-4200 грн. То ж про яку поставку обладнання для кріплення свердловин обсадними колонами вказаного у наданих ТОВ “ВОТ ІНТЕРНЕШНЛ ЮКРЕЙН” відгуках може йти мова, якщо на ці гроші можна поставити лише упаковку від нього. Окремо звертаємо Вашу увагу на той факт, що уповноважуючий фокумент від виробника (файл 15 Уповноважуючий документ від вироб.pdf) написано на бланку DRK OIL TOOLS (Китай), але завірено печаткою компанії-представника завода в Канаді - DRK OIL TOOLS CANADA LTD. Аналогічна історія з такою авторизацією у ТОВ "ВОТ ІНТЕРНЕШНЛ ЮКРЕЙН" і в тендері на зворотні клапана ( https://zakupki.prom.ua/gov/tenders/UA-2018-08-28-001693-a?utm_medium=ugv.com.ua&utm_source=widget_gov ). Для порівняння рекомендуємо співставити авторизацію надану ТОВ "ВОТ ІНТЕРНЕШНЛ ЮКРЕЙН" на тендер № 18Т-424-Башмаки зі зворотнім клапаном для обсадних колон, де на відміну від даного випадку авторизація надана на бланку і з печаткою однієї компанії - DRK OIL TOOLS CANADA LTD., а не двох різних з Китаю і Канади. Висновок про те , де ТОВ "ВОТ ІНТЕРНЕШНЛ ЮКРЕЙН" знайшов таку "гібридну" авторизацію на цей тендер і на тендер по зворотнім клапаном (18Т-625), а також оцінку відношення даної компанії до прозорої і чесної політики Укргазвидобування робіть самі. На підставі вищевикладеного вимагаємо: 1) відмінити акцепт; 2) дискваліфікувати учасника ТОВ "ВОТ ІНТЕРНЕШНЛ ЮКРЕЙН" у зв'язку з наданням неправдивої інформації у відгуках та авторизації; 3) занести ТОВ "ВОТ ІНТЕРНЕШНЛ ЮКРЕЙН" у чорний список.

Рішення конфліктної комісії:

За результатами розгляду скарг Конфліктною комісією встановлено, що пунктом 5 Додатку 1 документації допорогової закупівлі передбачено, що для оцінки фінансово-економічного стану Учаснику необхідно надати завірену належним чином копію річної фінансової звітності за попередні два роки та проміжну фінансову звітність за кожний звітний квартал поточного року. На підставі даних отриманих з останньої фінансової звітності розраховується коефіцієнт загальної (поточної). Учасником ТОВ «ВОТ Інтернешнл Юкрейн» для підтвердження вказаного критерію надано фінансову звітність за наступні  періоди:

- за 2017 рік;

- за 1 квартал 2018 року;

- за І півріччя 2018 року (остання звітна дата).

Показник загальної (поточної) ліквідностірозраховано на підставі даних, отриманих з фінансової звітності за І півріччя 2018 та становить 1,28, що відповідає встановленим документацією допорогової закупівлі вимогам.

Враховуючи, щопунктом 5 Додатку 1 документації допорогової закупівлі передбачено надання фінансової звітності за попередні два роки, учасником ТОВ «ВОТ Інтернешнл Юкрейн» не надано фінансову звітність за 2016 рік.

Однак, слід зауважити, що у наданій учасником ТОВ «ВОТ Інтернешнл Юкрейн» фінансової звітності за 2017 рік наявні показники «на початок звітного періоду» і становлять 0 грн., що вказує на відсутність діяльності учасника в період 2016 року. При цьому, показники діяльностіТОВ «ВОТ Інтернешнл Юкрейн» не мають будь-якого впливу на коефіцієнт загальної (поточної) ліквідності.

Інші факти, що викладені у зверненні ТОВ «Євір» під час розгляду не підтвердились, а тому скарга підлягає відхиленню.

За результатами розгляду звернень Тендерному комітету рекомендовано: прийняти рекомендацію до уваги; врахувати інформацію при прийнятті рішення по закупівлі 18Т-625 (витяг з протоколу №96 від 11.10.2018); у разі необхідності для усунення вище зазначених обставин скасувати протокол №18Т-630 від 09.10.2018 та провести повторну кваліфікацію. Відповідальним підрозділам рекомендовано розглянути питання про доцільність застосування критерію оцінки фінансово-економічного стану в частині отримання фінансової звітності за два попередні роки.