№ 73: ТОВ "Промислово інвестиційна компанія "ЕНЕРГО-ІНВЕСТ"

14 черв. 2017 Відхилено
Повне найменування юридичної особи заявника скарги: ТОВ "Промислово інвестиційна компанія "ЕНЕРГО-ІНВЕСТ"
Назва процедури: 16Т-730 24.20.1 – Труби, трубки, порожнисті профілі, безшовні, зі сталі
Найменування філії, щодо дій якої спрямовується скарга: АТ "Укргазвидобування"
ЄДРПОУ заявника: 33612250
Підстава для скарги: Скарга щодо процесу контрактування в частині відповідності внутрішнім документам Товариства та вимогам документації процедури закупівлі/реалізації
Чи завантажено скаргу на Prozorro? Ні
Причини не звантаження скарги на Prozorro
Пошта заявника: Borys.ovcharenko@ugv.com.ua
Контакти заявника: Borys.ovcharenko@ugv.com.ua
ПІБ підписанта скарги: Borys.ovcharenko@ugv.com.ua
Суть скарги, вимоги:

ПАТ "УГВ" не роз'яснено яким саме вимогам документації процедури закупівлі не відповідає тендерна пропозиція останнього. ПАТ "УГВ" дискваліфікував скаржника з формальних та надуманих підстав, не пояснив причини невідповідності тендерної документації Скаржника вимогам процедури закупівлі , чим порушив право Скаржника на об'єктивний та неупереджений розгляд його пропозиції, а також порушив принцип відкритості та прозорості на всіх стадіях закупівлі. ПАТ "УГВ" застосував дискримінаційний підхід при проведенні процедури допорогової закупівлі та серед кваліфікаційних вимог до учасників процедури зазначив такі вимоги, які фактично не впливають ні на технічні якості предмета закупівлі, ні на які-небудь інші властивості предмета закупівлі, проте одразу відокремлюють одного з учасників процедури закупівлі як переможці закупівлі. ПАТ "УГВ" є юридичною особою, у статутному капіталі є державна частка акцій, яка перевищує 50%, а тому підпадає під визначений законодавством України статус замовника та підпадає під дію норм ЗУ «Про публічні закупівлі" при проведенні закупівель. ПАТ "УГВ" є монополістом у сфері видобутку природного газу та газового конденсату, а тому є найбільшим замовником такого предмету закупівлі, як труби, трубки, порожнисті профілі, безшовні, зі сталі. ПАТ "УГВ" незаконно провів процедуру, оскільки очікувана вартість предмета закупівлі за лотом №2 складає 265 114 тис. грн., а отже ця закупівля не може вважатися допороговою і проводиться Замовником в порушення вимог ЗУ "Про публічні закупівлі".

Рішення конфліктної комісії:

Відповідно до протоколу відхилення учасників електронних торгів №16Т-730 від 31.01.2017 відхилено пропозицію ТОВ «ПІК «ЕНЕРГО-ІНВЕСТ» на підставі пункту 9.1 Порядку закупівель товарів, робіт та послуг ПАТ «УГВ», затвердженого Наказом №690 від 19.12.2016 у зв‘язку із невідповідністю пропозиції вимогам закупівлі.
Підстави для відхилення пропозицій наступні:
- не надані сертифікати якості на обсадні труби виробництва ПАТ «ДТЗ» та BAKU STEEL COMPANY, копії технічних умов на обсадні труби, не надано листа від виробника про наявність технологічного обладнання для забезпечення виробництва обсадних труб (повного циклу виробництва обсадних труб), що передбачено Додатком 1 документації допорогової закупівлі;
- у сертифікатах якості виробника LLC «Rustavi Steel» вказана різь, що не відповідає технічним вимогам процедури закупівлі по пунктам 25-27 «цінової пропозиції», а також у сертифікаті якості на обсадні труби діаметром 194 мм не вказана приєднувальна різь ОГ-1М.