№ 680: Товариство з обмеженою відповідальністю "Сота груп"

4 лип. 2018 Відхилено
Повне найменування юридичної особи заявника скарги: Товариство з обмеженою відповідальністю "Сота груп"
Назва процедури: Державна закупівля Допорогова закупівля без ЕЦП 18Т-392_Сталь круг в асортименті (Сталь 45ХГМА) / Steel circle in assortment (Steel 45ХГМА)
Найменування філії, щодо дій якої спрямовується скарга:
ЄДРПОУ заявника: 39360937
Підстава для скарги: Скарга щодо умов, визначених у документації із закупівлі
Чи завантажено скаргу на Prozorro? Ні
Причини не звантаження скарги на Prozorro
Пошта заявника: sotametal1@gmail.com
Контакти заявника: 068-406-15-04
ПІБ підписанта скарги: Тарновський Денис Анатолійович, менеджер з продажу
Суть скарги, вимоги:

Шановна комісія! Мусимо звернутися до Вас зі скаргою. Пропозиція нашого підприємства ТОВ "Сота груп" була відхилена згідно протоколу №18Т-392 від 03.07.2018р. По суті претензій та відсутності деяких документів викладених в протоколі зауважуємо: відгук про постачання МТР в документації є. Він датований 25.09.2017р. за №3298/з. Тобто, це абсолютно не обгрунтована інформація. Далі, в протоколі зазначено, що запропонований товар учасником не відповідає технічним вимогам документації. Це також не відповідає дійсності. В додатку 2 до документациї зазначені технічні характеристики продукції, а саме (Сталь 45ХГМА з термообробкою до НВ 292…300 та УЗ (ультразвуковим) контролем). В сертифікаті якості, наданим нашим підприємством, присутня інформація про проведення УЗК, твердість, хімічний состав сталі, відповідний сталі 45ХГМА. Сталь в нашому сертифікаті зазначена як марка 4140, так як ця сталь виробляється не в Украіні, РФ або пострадянському просторі, тому зазначена по зарубіжному стандарту. Однак, по сертифікату всі технічні вимоги на сталь відповідають заявленим. При поставці продукції, виробник, за нашим запитом, зазначить у сертифікаі якості "st. 4140/ст.45ХГМА". Хочу зауважити, що в інструкції з проведення попереднього кваліфікаційного відбору контрагентів ПАТ "Укргазвидобування" в п.4.2 зазначено, що "при необхідності відповідальний закупник може запросити підтвердження наданих даних або додаткову інформацію, а також ініціювати проведення технічного виіздного аудиту." Однак, ні одного запросу з вимогами роз'яснень та доповнень закупник нам не направляв. Це стосується як маркировки сталі так і перекладу на украінську мову сертифіката якості. І це не дивлячись на те, що ми телефонували закупнику Пахомову І. неодноразово, з проханням прокоментувати проходження нашим підприємством кваліфікації. Також хочу зауважити, що 04.07.2018р. в розмові зі спеціалістом технічного відділу ПАТ "Укргазвидобування", спеціаліст по технічній частині ( сертифікат якості) не знайшов ніяких порушень або недоліків. В доповнення вищесказаного, додаємо сертифікат якості виробника з переводом на українську мову. Враховуючи все вищевикладене, вважаемо відхилення нашої пропозициї неправомірним та просимо Шановну Комісію акцептувати нашу пропозицію.

Рішення конфліктної комісії:

Для розгляду отриманої скарги пропозицію ТОВ «СОТАГРУП» додатково проаналізовано на предмет відповідності з встановленими вимогами, що зазначені у Додатку 2 документації допорогової закупівлі. Під час аналізу проведено порівняння сталі 45ХГМА згідно ГОСТ4543-2016 і ТУ 26-12-802-90, а також сталі 4140 по стандарту AISI (American Iron and Steel Institute) та значень що наведені у сертифікаті якості. 

За результатами аналізу встановлено, що значення межі плинності з допуском на залишкову деформацію 0,2% для сталі 3140 менше рекомендованих значень для стандартів ГОСТ та ТУ; межі плинності а також межі міцності для зразків з Сертифіката якості наданого ТОВ «СОТАГРУП» значно перевищують відповідні значення для ГОСТ, ТУ і стандарту 4140.

Також за результатами аналізу документів встановлено, що технічна специфікація продукції в сертифікаті якості не відповідає Технічним Вимогам документації допорогової закупівлі, а саме діаметр продукції (Сталь Круг 45ХГМА).

З огляду на зазначені обставини, пропозиція ТОВ «СОТАГРУП» не відповідає вимогам документації процедури.

Крім того, враховуючи недотримання учасником вимог, зазначених у пункті 11 Розділу І документації допорогової закупівлі, скаргу  ТОВ «СОТАГРУП» відхилено.

  • перевод сертификата.jpg
  • протокол.jpg
  • сертификат.jpg