№ 655: Товариство з обмеженою відповідальністю "Інкос Лайн"

7 черв. 2018 Задоволено
Повне найменування юридичної особи заявника скарги: Товариство з обмеженою відповідальністю "Інкос Лайн"
Назва процедури: НДІ 18(Т)-063_38430000-8 Детектори та аналізатори (прилади в асортименті)
Найменування філії, щодо дій якої спрямовується скарга:
ЄДРПОУ заявника: 39459829
Підстава для скарги: Скарга щодо відбору Контрагентів
Чи завантажено скаргу на Prozorro? Ні
Причини не звантаження скарги на Prozorro
Пошта заявника: webcombats@gmail.com
Контакти заявника: +380968085283
ПІБ підписанта скарги: Тимощук Кирило Петрович
Суть скарги, вимоги:

Шановна конфліктна комісія! Повідомляємо Вам, що одним із запропонованих на тендер приборів був, зокрема, грохот лабораторний Analysette 3 Spartan, в-цва компанії FRITSCH GmbH, Німеччина. Повідомляємо Вам, що єдиним та ексклюзивним представником виробника в Україні, є компанія Intertech Trading Corporation, з офісом у місті Києві. Скан-копія авторизаційного листа від виробника до компанії Intertech додається. Разом з тим, учасник ТОВ "Юнілаб" надав авторизаційного листа від дистрибьютора компанії FRITSCH у Європі - компанії VWR International GmbH. Повідомляємо, що компанія VWR International GmbH, не є виробником запропонованого обладнання, а є лише європейським дистрибьютором даного обладнання. Компанія VWR International GmbH має право реалізовувати продукцію в-цва Fritsch GmbH на території Європи, однак ці повноваження не розповсюджуються на наступні країни: Росія, Україна, інші країни СНГ. Лист з перекладом від виробника додається. Додатково надаємо лист, від представництва виробника Fritsch GmbH в РФ, з приводу того, що VWR International не має права продавати продукцію Fritsch в Україну, а компанія "Юнілаб" ТОВ в жодному разі не авторизована виробником на продаж будь-якого обладнання напряму чи через дистриб'юторську мережу. Таким чином, всупереч тендерним вимогам, замовник хоче придбати "сірий" товар, що, з великою вірогідністю, перетинає кордон без митного оформлення та без будь-якої гарантійної підтримки виробника. Нами, ТОВ "Інкос Лайн", подано, зокрема, 2 вимоги з чітким переліком підтверджуючих документів, та прикладеними скан-копіями. Авторизація від VWR International GmbH до ТОВ "Юнілаб" була перевірена замовником, але авторизація від виробника Fritsch GmbH до VWR International, щодо можливості реалізації продукції Fritsch в Україну, перевірена не була. Замовник ігнорує факти невідповідності повноваженьVWR International, та ссилається на те, що рішення вже було прийнято, незважаючи на очевидну помилковість власних трактувань.Відповідно вимагаємо скасувати рішення про призначення ТОВ "Юнілаб" переможцем закупівлі, дискваліфікувати дану компанію, і перейти до розгляду наступного учасника. Ви маєте змогу підтвердити всю вищевказану інформацію, звернувшись безпосередньо до виробника, та відповідальних осіб - simon@fritsch.de, allkofer@fritsch.de, або за телефоном - +49 67 84 700.

Рішення конфліктної комісії:

Інформація викладена у скаргах прийнята до уваги.

Відповідно до пункту 6 Технічних критеріїв Додатку 1 документації допорогової закупівлі учаснику  необхідно надати «Уповноважуючий документ від виробника МТР або його офіційного представника або дилерські повноваження». Відповідно до Додатку 2 документації допорогової закупівлі учаснику необхідно поставити Замовнику лабораторний вібраційний грохот з набором контрольних сит.

Учасником ТОВ «ЮНІЛАБ» у складі пропозиції надано документи, які свідчать, що виробником запропонованого  товару буде компанія Fritch Gmbh, і для підтвердження дилерських повноважень надано відповідні документи, згідно яких поставка буде здійснена через VWR International GmbH (авторизований представник Fritch Gmbh). Однак, за результатами відповіді отриманої від виробника - Fritch Gmbh встановлено, що авторизація  VWR International GmbH не розповсюджується на територію країн СНД, України. У зв’язку із цим дилерські повноваження/представництво від VWR International GmbH щодо поставки лабораторного вібраційного грохоту з набором контрольних сит не підтверджується, тому скарга ТОВ «ІНКОС ЛАЙН» підлягає задоволенню.

За результатами перевірки обставин скарг філії НДІ «УкрНДІгаз» рекомендовано:

  • вжити заходів щодо усунення подібних порушень у майбутньому;
  • скасувати протокол акцепту пропозиції процедури допорогової закупівлі НДІ 18(Т)-063 від 06.06.2018.

 

  • VWR Austria повноваження.pdf
  • Лист щодо повноважень Юнілаб від виробника.pdf
  • Авторизація Intertech.pdf
  • Авторизація VWR-Юнілаб.pdf