№ 637: Товариство з обмеженою відповідальністю "Дріллтех-імпорт"

17 трав. 2018 Відхилено
Повне найменування юридичної особи заявника скарги: Товариство з обмеженою відповідальністю "Дріллтех-імпорт"
Назва процедури: 18Т-068 Головки колонні в асортименті
Найменування філії, щодо дій якої спрямовується скарга: АТ "Укргазвидобування"
ЄДРПОУ заявника: 39720116
Підстава для скарги: Скарга щодо процесу контрактування в частині відповідності внутрішнім документам Товариства та вимогам документації процедури закупівлі/реалізації
Чи завантажено скаргу на Prozorro? Ні
Причини не звантаження скарги на Prozorro
Пошта заявника: office@drilltech.com.ua
Контакти заявника: +380954007473
ПІБ підписанта скарги: Бодін Максим Володимирович
Суть скарги, вимоги:

У відповідь на Лист ПАТ «Укргазвидобування» «Про розгляд скарги щодо закупівлі 18Т-068», повідомляю наступне. ЩОДО відомостей про засновника бухгалтера і директора : загальні відомості щодо кількості штатних посад чинне законодавство не містить. З цього можна зробити висновок, що законодавець або дозволяє обходитися без штатних посад взагалі або не заперечує щодо такої ситуації. Враховуючи Конституцію ст. 19 Конституції України, відповідно до якої «правовий порядок в Україні ґрунтується на засадах, відповідно до яких ніхто не може бути примушений робити те, що не передбачено законодавством». Так учасниками (засновниками) ТОВ «ДРІЛЛТЕХ ІМПОРТ» є дві фізичні особи- Бодін М.В та Вакуленко І.А. керівником даної юридичної особи обрано Бодіна М.В. Питання виконання обов’язку штатного бухгалтера вирішується на нашому підприємстві шляхом користування послугами спеціаліста (аудитора) з бухгалтерського обліку, зареєстрованого як підприємець, який здійснює підприємницьку діяльність без створення юридичної особи. ЩОДО наявності кримінального провадження: відповідь Голови конфліктної комісії – начальника департаменту внутрішнього контролю та управління ризиками ПАТ «Укргазвидобування» містить зокрема, відомості про те, що діяльність контрагента (ТОВ «ДРІЛЛТЕХ ІМПОРТ») стала предметом розслідування правоохоронних органів у кримінальному провадженні №420171700000000258. Дана інформація була поширена в мережі інтернет на сайті ПАТ «Укргазвидобування» (тобто зміст такої інформації загальнодоступний для інших юридичних та фізичних осіб), дані дії (розповсюдження недостовірної інформації) порушують наші права, адже, ділова репутація юридичної особи є її свого роду обличчям, яке дозволяє залучати нових партнерів, вигідні інвестиції, збільшувати кількість її клієнтів, а також сприяти освоєнню нових ринків. Тому будь-який негативний вплив на ділову репутацію може призвести до серйозних збитків компанії. Твердження Конфліктної комісії щодо наявності кримінального провадження викликають обурення та сумнів в об'єктивності та неупередженості дій Голови Конфліктної комісії А.В. Жданова, адже вони не підтверджені жодними доказами, самі по собі ці припущення не можуть бути підставою для дискваліфікації учасника. Так за приписами частини першої статті 277 ЦК України ( 435-15 ) юридична особа, права якої порушено внаслідок поширення про неї недостовірної інформації, має право на відповідь, а також на спростування цієї інформації, і тому: ТОВ «ДРІЛЛТЕХ ІМПОРТ» вимагає обґрунтувати Вашу правову позицію про наявність кримінального провадження проти ТОВ «ДРІЛЛТЕХ ІМПОРТ» або спростувати її в установленому ЗУ порядку. Прошу провести повторний розгляд про нашу дискваліфікацію в присутності представника ТОВ «ДРІЛЛТЕХ ІМПОРТ» в особі директора Бодіна М.В.

Рішення конфліктної комісії:

Скарга разом з коментарями та документами, що підтверджують прийняте рішення на правлено до Центральної конфліктної комісії.

  • Відповідь.pdf