№ 606: ТОВ "ТК "Автокрани України"

6 квіт. 2018 Задоволено
Повне найменування юридичної особи заявника скарги: ТОВ "ТК "Автокрани України"
Назва процедури: УГПГФ 17(Т)-155 Кран автомобільний на шасі 6х6
Найменування філії, щодо дій якої спрямовується скарга:
ЄДРПОУ заявника: 37783462
Підстава для скарги: Скарга щодо відбору Контрагентів
Чи завантажено скаргу на Prozorro? Ні
Причини не звантаження скарги на Prozorro
Пошта заявника: bogdan@aku.com.ua
Контакти заявника: +380675004830
ПІБ підписанта скарги: Стефанович Богдан Петрович
Суть скарги, вимоги:

Згідно з Протоколу акцепту пропозиції процедури допорогової закупівлі № УГПГФ 17 (Т)-155 від 05.04.2018 переможцем закупівлі 34140000-0 Великовантажні мототранспортні засоби Автотранспорт, будівельно дорожні машини та механізми (Кран автомобільний на шасі 6х6) визнано ТОВ "УКРСПЕЦАВТОІНВЕСТ" з пропозицією поставки автокрану ТК-К-ТКА-25 на шасі 6х6 виробництва ТОВ "Техкомплект". Згідно вимог п.7 Додатку 1 до Документації Учасник має надати Декларацію відповідності регламенту безпеки машин а також Сертифікат відповідності (для постановки на облік). Згідно вимог п.8 Додатку 1 до Документації Учасник має надати підписаний документ, де описується досвід постачання МТР за останній рік, надаються видгуки (не менше одного) Замовників/кінцевого споживача за останній рік. Оскільки, на сьогоднішній день, жодного автокрану ТК-К-ТКА-25 виготовлено не було, надати такі документи ТОВ "УКРСПЕЦАВТОІНВЕСТ" не могло тому, що дані документи можуть бути видані тільки після пред’явлення автокрану в лабораторію органу із сертифікації КТЗ для проведення відповідних випробувань. В зв'язку з цим, просимо Вас відхилити пропозицію ТОВ "УКРСПЕЦАВТОІНВЕСТ" та приступити до розгляду нашої пропозиції.

Рішення конфліктної комісії:

Інформація викладена у скарзі прийнята до уваги.
Пунктом 7 Додатком 1 документації допорогової закупівлі встановлено критерій «МТР, що постачає Учасник, повинні відповідати вимогам ПАТ «УГВ», обов'язковим законодавчим вимогам та вимогам нормативно-технічної документації (ГОСТ, ОСТ, ТУ, СТО або іншим нормативним документам країни-виробника, якщо це стосується даних матеріалів/обладнання)», для підтвердження даного критерію учаснику необхідно надати декларацію відповідності регламенту безпеки машин, сертифікат відповідності (для постановки на облік). ТОВ «Укрспецавтоінвест» у складі пакету документів не надано встановлених документацією процедури закупівлі документів, а надано гарантійні листи про надання зазначених документів при поставці. Таким чином ТОВ «Укрспецавтоінвест» не надано документів, що підтверджують відповідність учасника пункту 7 Додатку 1 документації допорогової закупівлі. 
Пунктом 8 Додатку 1 документації допорогової закупівлі встановлено критерій «Наявність у Учасника досвіду постачання аналогічних МТР на ринку не менше 1року», для підтвердження даного критерію учаснику необхідно надати підписаний документ, де описується досвід постачання МТР за останній рік, надаються відгуки (не менше одного) замовників/кінцевого споживача за останній рік. ТОВ «Укрспецавтоінвест» у складі пакету документів надано довідку про досвід постачання МТР за останній рік №44-п-9 від 12.03.2018 в якій зазначено про поставки автотягачів та автопідйомників, що не є аналогом кранів автомобільних. Таким чином ТОВ «Укрспецавтоінвест» не надано документів, що підтверджують відповідність учасника пункту 8 Додатку 1 документації допорогової закупівлі. 

За результатами розгляду скарги, Філії ГУ «Укргазпромгеофізика» рекомендовано скасувати протокол акцепту пропозиції процедури допорогової закупівлі № УГПГФ 17(Т)-155 від 05.04.2018; відхилити пропозицію ТОВ «Укрспецавтоінвест»; вжити заходів щодо усунення виявлених порушень.

 

  • № 57 скарга УГВ.pdf