№ 595: DoZorro

28 бер. 2018 Відхилено
Повне найменування юридичної особи заявника скарги: DoZorro
Назва процедури: ПГВ18(П)-007_Послуги з діагностики та оцінювання технічного стану вантажної, спеціальної та тракторної техніки
Найменування філії, щодо дій якої спрямовується скарга:
ЄДРПОУ заявника: DoZorro
Підстава для скарги: Скарга щодо умов, визначених у документації із закупівлі
Чи завантажено скаргу на Prozorro? Ні
Причини не звантаження скарги на Prozorro
Пошта заявника: leonid.loban@ugv.com.ua
Контакти заявника: DoZorro
ПІБ підписанта скарги: DoZorro
Суть скарги, вимоги:

Звертаємо увагу на те, що Замовник - Філія Газопромислове управління «Полтавагазвидобування» Публічного акціонерного товариства «Укргазвидобування» (вул. Європейська, буд. 173, м. Полтава, 36008) грубо порушує Закон України «Про публічні закупівлі». Так, всупереч вимог п3. ст.2 Закону України «Про публічні закупівлі» Замовником поділено предмет закупівлі на частини, а саме, один предмет закупівлі (71630000-3 Послуги з технічного огляду та випробовувань) оголошений в системі PROZORRO двома частинами: закупівля за ідентифікатором UA-2018-02-20-002284-c, та за ідентифікатором UA-2018-02-20-002295-c. Обидві закупівлі стосуються проведення обов’язкового технічного контролю транспортних засобів відповідно до Постанови КМУ №137. В оголошеннях по зазначеним закупівлях і на сайті PROZORRO зазначено, що закупівлі допорогові. Разом з тим, слід зазначити, що вартість закупівлі за ідентифікатором UA-2018-02-20-002284-c складає 296 082 грн., а за ідентифікатором UA-2018-02-20-002295-c складає 244 400 грн з ПДВ. Отже зазначені суми перевищують вартісні границі, що зазначені в п.1. ст..2 Закону України «Про публічні закупівлі» стосовно придбання послуг. Крім того, тендерна документація Замовник за зазначеними закупівлями містить незаконні вимоги до Учасників, а саме вимогу щодо підпису декларацій (додаток 5 до тендерної документації обох закупівель), де зазначено наступне «Учасник повністю та беззастережно підтверджує, що ознайомлений з правилами проведення процедури закупівлі, установленими ПАТ «Укргазвидобування», а також цілком усвідомлює та погоджується, що зазначені процедури закупівлі проводяться відповідно до затвердженого ПАТ «Укргазвидобування» внутрішнього Порядку закупівель товарів, робіт та послуг. Учасник підтверджує, що процедура закупівлі, в якій він має намір прийняти участь, не підпадає під дію Закону України «Про публічні закупівлі» та повністю відповідає нормам чинного законодавства України.» На якій підставі Філія Газопромислове управління «Полтавагазвидобування» Публічного акціонерного товариства «Укргазвидобування» вважає, що закупівля послуг вартістю більше 200 тис. грн.. не підпадає під дію Закону України «Про публічні закупівлі» - не зрозуміло, що є порушенням п.1. ст..2 Закону України «Про публічні закупівлі». Отже, ми вважаємо, що предмет закупівель (71630000-3 Послуги з технічного огляду та випробовувань) незаконно поділений на частини, Замовник незаконно вважає зазначені закупівлі допороговими і, як наслідок, висуває незаконні вимоги до учасників.

Рішення конфліктної комісії:

Повідомляємо, що ПАТ «УГВ» не є замовником у розумінні Закону України «Про публічні закупівлі» та, відповідно, процедури закупівлі проводяться згідно внутрішніх документів Товариства, зокрема: Порядку закупівель товарів, робіт та послуг.

Конфліктною комісією перевірено формування відповідальними підрозділами філії ГПУ «Полтавагазвидобуваня» лотів, при перевірці порушень внутрішніх нормативних документів ПАТ «УГВ» не виявлено.