№ 588: ПП "Реал-Строй" (від ЦКК)

23 бер. 2018 Відхилено
Повне найменування юридичної особи заявника скарги: ПП "Реал-Строй" (від ЦКК)
Назва процедури: 18Т-138_Буровий насос з дизельним приводом потужністю 1000 к.с., 4 лоти
Найменування філії, щодо дій якої спрямовується скарга: АТ "Укргазвидобування"
ЄДРПОУ заявника: 34908449
Підстава для скарги: Скарга щодо умов, визначених у документації із закупівлі
Чи завантажено скаргу на Prozorro? Ні
Причини не звантаження скарги на Prozorro
Пошта заявника: borys.ovcharenko@ugv.com.ua
Контакти заявника: Лук'яненко М.В.
ПІБ підписанта скарги: Лук'яненко М.В.
Суть скарги, вимоги:

Технічна частина документації складена з параметрами які не визначають експлуатаційних характеристик та умов експлуатації обладнання: 1. Невизначені основні експлуатаційні характеристики насосів (таблиця тисків, таблиця продуктивності); 2. Вказані вимоги до конструктивних параметрів бурових насосів, які вирвані з контексту конструкції насосів (довжина ходу поршнів, кількість ходів); 3. Застосовуються обмежуючі технічні параметри до привідного двигуна; які є характериними для конкретного виробника (хід поршня, діаметр циліндра, кількість циліндрів, тип двигуна (12V), кут розвалу циліндрів) 4. Невизначений крутний момент ДВЗ (один з двох основних параметрів) 5. Передбачається карданний привід буровоо насосу (існують також пасові, редукторні, які зарекомендували себе не гірше, ніж карданні) 6 ЗІП сормований на невизначених підставах (кількість втулок та поршнів, відсутні клапана, гідравдлічні коробки, т.і., взагалі відсутні будь-які запасні частини до двигуна). Надзвичайно короткі терміни постачання (3 місяці від дати підписання договору). Виготовлення одного бурового насосу замає не менше 30 днів, виготовлення партії двигунів, навіть КНР, потребує не менш, як 3 місяці, таким чином, партія в 26 комплектних бурових насосів потребує терміну виготовлення не менше 1 року.

Рішення конфліктної комісії:

За результатами аналізу закупівлі  та враховуючи, що на торги по 4 лотам вийшло 6 учасників, які активно між собою торгувались, порушень, що стосуються встановлення дискримінаційних умов, з боку відповідальних підрозділів ПАТ «УГВ» не встановлено. 

Крім того, порядок звернень учасниками закупівель щодо уточнень технічних вимог передбачено пунктом 6 розділу ІІ документації допорогової закупівлі.

Однак, ПП «Реал-Строй» не скористалося своїм правом звернутися через електронну систему з вимогою чи пропозицією щодо внесення змін до технічних та кваліфікаційних вимог, які встановлені у документації процедури закупівлі. Оскільки, лист ПП «Реал-Строй» №15/03 від 15.03.2018 із відповідними  вимогами через електронну систему закупівель не подано, ПП «Реал-Строй» не дотримано встановленого порядку звернень.

  • 1655 21-18 - 1.pdf