№ 582: Товариство з обмеженою відповідальністю "Дріллтех-імпорт"

15 бер. 2018 Задоволено частково
Повне найменування юридичної особи заявника скарги: Товариство з обмеженою відповідальністю "Дріллтех-імпорт"
Назва процедури: 17Т-764_Гідравлічний ключ для зкручування бурильних труб
Найменування філії, щодо дій якої спрямовується скарга: АТ "Укргазвидобування"
ЄДРПОУ заявника: 39720116
Підстава для скарги: Скарга щодо відбору Контрагентів
Чи завантажено скаргу на Prozorro? Ні
Причини не звантаження скарги на Prozorro
Пошта заявника: office@drilltech.com.ua
Контакти заявника: +380954007473
ПІБ підписанта скарги: Бодін Максим Володимирович
Суть скарги, вимоги:

ТОВ «ДРІЛЛТЕХ ІМПОРТ» висловлює Вам свою повагу та просить звернути увагу на відповідність документації учасника ТОВ «Інтер Трейдінг Груп» (яку визнано 13.03.2018 року переможцем аукціону) інформації, що була надана в складі пропозиції компанії на участь у закупівлі 17Т-764_Гідравлічний ключ для зкручування бурильних труб 43610000-2 - Частини бурильних машин (Гідравлічний ключ для зкручування бурильних труб). Адже під час етапу кваліфікації порушено ряд вимог порядоку закупівель товарів, робіт та послуг ПАТ "Укргазвидобування", затвердженого наказом ПАТ "Укргазвидобування" від 01.08.2017 р. № 497, а саме: 1. В додатку №5 до документації процедури закупівлі зазначена інша фірма не ТОВ «Інтер Трейдінг Груп» (переможець аукціону), а ТОВ «Денімекс Юкрейн» (директор Садович Ю.А.). Не будемо, навіть, коментувати цей факт, а лишаємо на розсуд комісії. 2. Умови проведення торгів, вимоги до кваліфікації Учасника та спосіб їх підтвердження, порядок подання пропозиції Учасника та вимоги до її оформлення та інші вимоги визначено в тендерній документації замовника, яка розміщена на електронному майданчику системи публічних закупівель. Як вбачається із оголошення про проведення електронних торгів, з метою участі у процедурі закупівлі, до початку аукціону для підтвердження відповідності кваліфікаційним критеріям Учасник повинен у складі своєї пропозиції на сайті обов’язково завантажити наступні документи в електронному (сканованому) вигляді: уповноважуючий документ від виробника МТР або його офіційного представника або дилерські повноваження, так ТОВ «Інтер Трейдінг Груп» зареєструвало на електронному майданчику свою пропозицію та розмістило необхідні для участі у конкурсі документи, але серед них був відсутній вищезазначений документ. 3. Також слід звернути увагу, що вимоги до Форми, «цінова пропозиція» (Додаток 3) - подається у вигляді, наведеному в тендерній документації і учасник не повинен відступати від даної форми. Цінова пропозиція не містить у п. 12 відомостей щодо виробника товару. На підставі вищевизначеного, вважаємо, що пропозиція ТОВ «Інтер Трейдінг Груп» оформлена з грубими та не допустимими порушеннями, які можна кваліфікувати як свавілля, тобто повне ігнорування вимог, які зазначені в нормативних документах ПАТ «Укргазвидобування», тому п р о с и м о: дискваліфікувати ТОВ «Інтер Трейдінг Груп».

Рішення конфліктної комісії:

Інформація викладена у скарзі прийнята до уваги.

Пунктом 6 Додатку 1 документації допорогової закупівлі встановлено критерій «Учасник (Постачальник) є виробником МТР, що закуповуються ПАТ «Укргазвидобування», або компанією, уповноваженою виробником на здійснення поставок даних МТР», для підтвердження даного критерію учасником надано скан-копії листів від компаній NANTONG JIANGYI MACHINE-BUILDING CO., LTD, КНР, JIANGSU DECHENG EQUIPMENT FOR MEASUREMENT AND CONTROL CO., LTD, КНР, SHANDONG YACHENG  PETROLEUM TECHNOLOGY CO. LTD, КНР. Оригінали зазначених листів в пакеті документів відсутні.

Крім того, згідно зазначених листів компанію SHANDONG YACHENG  PETROLEUM TECHNOLOGY CO. LTD, КНР визначено як агент виробників NANTONG JIANGYI MACHINE-BUILDING CO., LTD, КНР, JIANGSU DECHENG EQUIPMENT FOR MEASUREMENT AND CONTROL CO., LTD, КНР, інформації про те, що виробники уповноважують агента представляти їх інтереси у зазначеній закупівлі відсутня.  

На підставі викладеного ТОВ «ІНТЕР ТРЕЙДІНГ ГРУП» не підтверджено повноваження виробників NANTONG JIANGYI MACHINE-BUILDING CO., LTD, КНР, JIANGSU DECHENG EQUIPMENT FOR MEASUREMENT AND CONTROL CO., LTD, КНР  на здійснення поставок даних МТР.

На підставі викладеного скарга ТОВ «ДРІЛЛТЕХ ІМПОРТ»  задоволена частково.

За результатами розгляду скарги тендерному комітету та відповідальним підрозділам рекомендовано скасувати протокол вибору переможця допорогової закупівлі №17Т-764 від 13.03.2018; вжити заходи щодо недопущення у подальшій роботі зазначених порушень.

  • Scan.pdf