№ 565: ПП "Укрреалтрейд"

22 лют. 2018 Відхилено
Повне найменування юридичної особи заявника скарги: ПП "Укрреалтрейд"
Назва процедури: 18Т-048_Запасні частини до насосів в асортименті, 2 Лоти
Найменування філії, щодо дій якої спрямовується скарга: АТ "Укргазвидобування"
ЄДРПОУ заявника:
Підстава для скарги: Скарга щодо процесу контрактування в частині відповідності внутрішнім документам Товариства та вимогам документації процедури закупівлі/реалізації
Чи завантажено скаргу на Prozorro? Ні
Причини не звантаження скарги на Prozorro
Пошта заявника: borys.ovcharenko@ugv.com.ua
Контакти заявника: ПП "Укрреалтрейд"
ПІБ підписанта скарги: ПП "Укрреалтрейд"
Суть скарги, вимоги:

Наказом ДП “Зовнішторгвидав України” від 13.04.2016 № 35. Протокололом результатів передкваліфікаційного відбору від 06.02.2018 р. № 18Т-048, службовую запискою механіко-енергетичного департаменту від 05.02.2018 р. № 6.1/63-С про те, що по Лоту № 2 відхилив пропозицію ПП "Укрреалтрейд" згідно того, що учасник не являється офіційним представником, дилером компанії Pompetravaini. 1. Замовник порушує Розділ 6, Пункт 6.2 Під час здійснення Закупівель Замовники повинні дотримуватися таких принципів здійснення закупівель: - добросовісна конкуренція серед учасників; - недискримінація учасників; - об'єктивна та неупереджена оцінка пропозицій – так як згідно офіційних джерел Україна має тільки одного офіційного представника-дилера TOV "KOLOSSAL PUMPS" – джерело офіційного сайту http://www.pompetravaini.it/pages/estero_dettaglio.aspx?id=21 2. Замовник порушує принципи ЗУ “Про публічні закупівлі” При проведенні понадпорогових закупівель, технічна специфікація не повинна містити посилання на конкретну торговельну марку чи фірму, патент, конструкцію або тип предмета закупівлі, джерело його походження або виробника. У разі якщо таке посилання є необхідним, воно повинно бути обґрунтованим, а специфікація повинна містити вираз "або еквівалент". - визначавши конкретного виробника та не доповнивши специфікацію "або еквівалент". 3. ПП "Укрреалтрейд" наводить приклад порушення закуплі https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2017-12-22-002647-b?lot_id=81a13fcd6645482e97c3cff676bf233f#lots, Лот № 1 - Запасні частини до насосів в асортименті; Замовника ПАТ "Укргазвидобування" де переможцем обрано ТОВ "УКРРЕСУРС" #31023646 яка НЕ Є офіційним представником, дилером продукції KSB – про що свідчать офіційні джерела виробника https://www.ksb.com/ksb-en/contactfinder/all-contacts/contacts-in-ukraine/885904/. Україна має тільки одного офіційного представиника, дилера продукції KSB - TOV "KSB Ukraine".

Рішення конфліктної комісії:

Відповідно до протоколу №18Т-048 відхилення пропозиції учасника  допорогової закупівлі  від 20.02.2018 відхилено пропозицію ПП «Укрреалтрейд» на підставі пункту 9.1 Порядку закупівель товарів, робіт та послуг ПАТ «УГВ», затвердженого Наказом №497 від 01.08.2017  у зв‘язку із невідповідністю у зв‘язку із невідповідністю документації процедури закупівлі.
Пунктом 6 Додатку 1 документації допорогової закупівлі встановлений критерій «Учасник (Постачальник) є виробником МТР, що закуповуються ПАТ "Укргазвидобування", або компанією, уповноваженою виробником на здійснення поставок даних МТР», для підтвердження цього критерію учаснику необхідно надати Оригінал або копія уповноважуючого документу від вказаного в ціновій пропозиції виробника МТР, щодо підтвердження офіційних представницьких, дилерських повноважень. ПП "Укрреалтрейд"  не підтверджено наявність офіційних дилерських повноважень.
По лоту №1 враховуючи, що пропозиція ТОВ «УКРРЕСУРС», надана в оригіналі, відповідає встановленим критеріям кваліфікації та технічним вимогам (в тому числі підтверджено дилерські повноваження), дану пропозицію відповідно до протоколу вибору переможця акцептовано.

 

  • Скарга Укрреалтрейд.docx