№ 527: Dozorro

23 січ. 2018 Відхилено
Повне найменування юридичної особи заявника скарги: Dozorro
Назва процедури: 17Т-730_Комплекс високопродуктивного обладнання з ЧПК
Найменування філії, щодо дій якої спрямовується скарга: АТ "Укргазвидобування"
ЄДРПОУ заявника:
Підстава для скарги: Скарга щодо відбору Контрагентів
Чи завантажено скаргу на Prozorro? Ні
Причини не звантаження скарги на Prozorro
Пошта заявника: borys.ovcharenko@ugv.com.ua
Контакти заявника: Dozorro
ПІБ підписанта скарги: Dozorro
Суть скарги, вимоги:

Для виготовлення деталей зазначених в ТЗ типу КОРПУС КШ 3-147.0.70.00.11, КОРПУС ЗП 00.01 і ЗАХЛОПКА ЗП 00.08 і ін. немає необхідності застосовувати деякі необхідні по ТЗ на закупівлю вертикального обробного центру з ЧПУ опції, а саме: подачу МОР через інструмент , систему автоматичної прив'язки інструменту контактного типу, систему автоматичної прив'язки заготовки (3D-щуп). Дані опції використовуються при виготовленні деталей в високоточному машинобудуванні, аерокосмічній галузі, а наведені в ТЗ деталі досить прості. Установка вищезазначених опцій призводить тільки до подорожчання даного вертикального обробного центру з ЧПУ приблизно на 1 млн. Грн .. І це тільки мінімальна економічна вигода, тому що при спрощення даних пунктів, ТЗ стане більш доступним для участі в даному тендері інших постачальників, що приведе до більш жорсткої конкуренції (за рахунок більшої кількості учасників вартість обладнання впаде в ціні). прошу розглянути зміни в ТЗ прибравши опції: подачу МОР через інструмент, систему автоматичної прив'язки інструменту контактного типу, систему автоматичної прив'язки заготовки (3D-щуп).

Рішення конфліктної комісії:

Відповідно до отриманої інформації технічних спеціалістів:

1. Подача МОР через інструмент необхідна при обробці глибоких отворів. МОР повинна виконувати ряд функцій: головна - відводити стружку із зони різання, а також зменшувати сили різання і тертя між напрямними елементами і поверхнею отвору. Подача МОР через інструмент дозволяє просвердлити отвір в повну глибину за один прохід, що значно економить час, забезпечує більш високі швидкості різання і збільшує термін служби інструменту, що призводить до збільшення продуктивності виробництва.

2. Система автоматичної прив'язки інструменту усуває помилки при ручному налагодженні, дозволяє точно вимірювати довжину і радіус інструменту, знижує кількість браку, скорочує час простою верстата. Дана опція значно підвищує продуктивність виробництва і суттєво зменшують час переналагодження верстата при кожному налагодженні.

3. Система автоматичної прив'язки деталі (3D-щуп) виключає можливість помилки при ручному налагодженні, тим самим знижує кількість браку, скорочує час простою верстата, дозволяє точно вимірювати деталь, що знаходиться на верстаті. Дана опція значно підвищує якість і продуктивність виробництва при виготовленні складних корпусних деталей і суттєво зменшують час переналагодження верстата при кожному налагодженні.

Основною ціллю придбання верстатів з ЧПК, є переоснащення виробництва на нові технології з метою випуску повного переліку обладнання, що розроблено САРС ЛІКВО для ліквідації аварій та потреб нафтогазового комплексу, а не виготовлення виключно тестових деталей, що додані до ТЗ. Інформація викладена в ТЗ щодо ТЕСТОВИХ ДЕТАЛЕЙ та їх креслення, була прописана з метою виконання п.3 ТЗ, тобто для підбору та розрахунку кількості  металоріжучого та вимірювального інструменту, визначення швидкості обробки тестової деталі та правильності підбору інструменту, якості виготовлення у відповідності до вимог креслень.

На сьогоднішній день в САРС ЛІКВО розроблено більше 100 пакетів технічної документації на виготовлення спеціального обладнання для ліквідації аварій, запірної арматури, обладнання для проведення сервісних робіт під тиском, та більше 500 найменувань іншого обладнання. Все перераховане обладнання виготовляється силами РММ САРС ЛІКВО. Частина обладнання випускається серійно, а частина в декількох екземплярах.

Таким чином вищезазначені опції допоможуть виконувати багатоцільові завдання, що стоять перед РММ та є необхідними щодо забезпечення економічності, високої продуктивності та якості виробництва.