№ 492: ТОВ "Логан Тест Інструментс"

23 лист. 2017 Відхилено
Повне найменування юридичної особи заявника скарги: ТОВ "Логан Тест Інструментс"
Назва процедури: 17Т-543_Прилади для вимірювання тиску та температури
Найменування філії, щодо дій якої спрямовується скарга:
ЄДРПОУ заявника: 33941972
Підстава для скарги: Скарга щодо відбору Контрагентів
Чи завантажено скаргу на Prozorro? Ні
Причини не звантаження скарги на Prozorro
Пошта заявника: borys.ovcharenko@ugv.com.ua
Контакти заявника: e.solomka@lti.com.ua
ПІБ підписанта скарги: e.solomka@lti.com.ua
Суть скарги, вимоги:

До участі в аукціоні було допущено чотири фірми. Фактично участь через своїх українських представників брали двоє виробників з Німеччини, один - з Росії, і два - з України у пропозиції одного учасника. Поз. 10 Гільза виробництва чернігівського АО ТЕРА марки Гз-3 з глибиною занурення 100 мм та найбільшою товщиною має рекомендовану виробником ціну 360.00 грн. з ПДВ, що без ПДВ складає 300,00 грн. У попередній пропозиції переможця ціна на цю гільзу вказана аж 1360,00 грн. без ПДВ, і навіть з врахуванням зниження в аукціоні буде поставлена замовнику за ціною 940,88 грн., що у 3,13 рази перевищує рекомендовану виробником роздрібну ціну, - прайс викладено у відкритий доступ за лінком http://www.ao-tera.com.ua/commonfiles/thermowells.pdf на стор.2 У технічному плані гільза Гз-3 не є безпечною для газодобувної галузі, тому що має недостатню міцність через ваду своєї конструкції - вона складається з трьох елементів: різьбового штуцера, трубки та дна, які зварені між собою. Завжди існує небезпека зламу на зварному шві між різьбовим штуцером та трубкою внаслідок граничного тиску та швидкості потоку газу, та його викид в атмосферу при великому тиску з усіма наслідками. Також загальна довжина пропонованої гільзи недостатня для повного закручування різьби штуцера термометра поз. 9. Крім того, між кінчиком щупа та дном гільзи мав би бути передбачений тепловий зазор у 2-3 мм. Більше того, гільза Гз-3 призначена для монтажу рухомих штуцерів, яким не є штуцер пропонованого термометру поз. 9. Стандартному щупу з нерухомою гайкою (форма 4) пасує інший тип гільзи - Гз-3н того ж виробника. Поз. 9 - Термометр біметалевий S5413/S також запропоновано за ціною, яка у 1,5 рази перевищує звичайну роздрібну ціну на цей товар. Навіть з урахуванням зниження на аукціоні це все ще буде ціна вища за роздрібну. Поз. 1...8 - манометри нібито українського виробництва. На сайті виробника вказано http://manometers.com.ua/product/dm8008-v-u2-i2/ Манометр ДМ 8008-В-У2 и2 является полным аналогом манометров следующих производителей: ДМ 8008-Вуф исп2 производства "Физтех" – тут коментарі взагалі зайві. А їх цінність можна визначити, віднявши від фінальної вартості пропозиції вартість термометрів і гільз, вона виявиться від’ємною – чи потрібні замовнику такі прилади, і яка від них користь, це вже вирішувати замовнику. Сам виробник цих манометрів на своєму сайті не стверджує, що його прилади є аналогами німецьких чи європейських виробів.

Рішення конфліктної комісії:

Пунктом 1 розділу ІІ документації допорогової закупівлі передбачено, що Учасник по закінченню етапу аукціону повинен надати Замовнику пакет оригіналів документів.
Враховуючи, що пропозиція ТОВ «Укрпромпоставка», надана в оригіналі, відповідає встановленим критеріям кваліфікації та технічним вимогам, дану пропозицію відповідно до протоколу вибору переможця акцептовано.

Разом з цим інформація, що викладена у скаргах  прийнята до уваги. За результатами розгляду відповідальним підрозділам рекомендовано провести маркетингові дослідження ринку приладів для вимірювання тиску та температури, встановити ціни, технічні характеристики виробів, що пропонуються на ринку; визначити основні ризики при проведенні закупівлі та заходи щодо їх мінімізації, з’ясувати причини не участі у закупівлі потенційних учасників, вжити інші заходи з метою підвищення конкуренції у торгах; результати досліджень врахувати при проведенні аналогічних закупівель.

Дякуємо, що звернули увагу на недоліки у нашій роботі, запрошуємо Вас надалі приймати участь  у закупівлях ПАТ «УГВ».