№ 43: ТОВ "ПОЛІМЕРЗОЛ"

12 черв. 2017 Відхилено
Повне найменування юридичної особи заявника скарги: ТОВ "ПОЛІМЕРЗОЛ"
Назва процедури: 16Т-635 26.20.3 блоки машин автоматичного обробляння інформації, інші (комплекси вимірювально-керуючі)
Найменування філії, щодо дій якої спрямовується скарга:
ЄДРПОУ заявника: 38465255
Підстава для скарги: Скарга щодо процесу контрактування в частині відповідності внутрішнім документам Товариства та вимогам документації процедури закупівлі/реалізації
Чи завантажено скаргу на Prozorro? Ні
Причини не звантаження скарги на Prozorro
Пошта заявника: Borys.ovcharenko@ugv.com.ua
Контакти заявника: Borys.ovcharenko@ugv.com.ua
ПІБ підписанта скарги: Козій Д.О.
Суть скарги, вимоги:

Пропозиція підприємства відхилена на підставі невідповідності технічним вимогам до предмету закупівлі та вимогам до кваліфікації, сертифікат затвердження типу засобів вимірювання техніки на комплекси "Даніфлоу" втратив чинність 28.11.2015. Відповідно до до п.2.6 Наказу Державного комітету стандартизації, метрології та сертифікації України №100 від 19.02.2002 "Про затвердження Поряду оформлення та видачі сертифікатів затвердження типу засобів вимірювальної техніки, сертифікатів відповідності засобів вимірювальної техніки затвердженому типу та свідоцтв про визнання затвердження типу засобів вимірювальної техніки" сертифікати затвердження типу засобів вимірювальної техніки чинні до вилучення відповідних типів засобів вимірювальної техніки з Державного реєстру засобів вимірювальної техніки. На даний час комплекси вимірювальні "Даніфлоу" перебувають в Державному реєстрі засобів вимірювальної техніки за номером У3333-12 та ніколи з нього не вилучались.

Рішення конфліктної комісії:

 

Відповідно до протоколу відхилення учасників електронних торгів №16Т-635 від 01.12.2016 відхилено пропозицію ТОВ «ПОЛІМЕРІЗОЛ» на підставі абзацу 3 пункту 4.10 Порядку придбання товарів та послуг шляхом проведення електронних закупівель ПАТ «УГВ», затвердженого Наказом №456 від 18.12.2015 у зв‘язку із невідповідністю технічним вимогам до предмета закупівлі та вимогам до кваліфікації учасників. Пунктом 6 додатку 1 до документації електронних торгів передбачено, що предмет закупівлі, що пропонує Учасник, повинен відповідати обов′язковим нормативним вимогам та вимогам нормативно-технічної документації, у зв′язку із чим Учаснику необхідно надати сертифікати, зразки паспортів, висновки тощо. Однак, ТОВ «Полімерізол» не надано документів, що підтверджують можливість введення в експлуатацію комплексів вимірювально-керуючих «ДАНИФЛОУ» в законодавчо регульованій сфері метрології, у тому числі сертифікату відповідності засобу вимірювальної техніки затвердженому типу. Разом з цим, відповідно до роз′яснень ДП «Укрметртестстандарт», викладених у листі №28-11/397 від 26.12.2016 зазначено, що введення в експлуатацію законодавчо регульованих засобів вимірювальної техніки на основі виключно сертифікату затвердження типу, суперечить вимогам Закону України від 05.06.2014 №1314-VII «Про метрологію та метрологічну діяльність». Крім того, порядок оформлення та видачі сертифікатів затвердження типу засобів вимірювальної техніки, сертифікатів відповідності засобів вимірювальної техніки затвердженому типу та свідоцтв про визнання затвердження типу засобів вимірювальної техніки, затверджений наказом Державного комітету стандартизації, метрології та сертифікації України №100 від 19.02.2002, на який посилається ТОВ «Полімерізол», втратив чинність на підставі Наказу Міністерства економічного розвитку і торгівлі № 972 від 14.06.2016. Таким чином, обладнання, яке пропонується учасником ТОВ «ПОЛІМЕРІЗОЛ», не відповідає необхідним технічним і кваліфікаційним вимогам, тому дану пропозицію відхилено.