№ 29: ПрАТ "Івано-Франківський локомотиворемонтний завод"

12 черв. 2017 Задоволено
Повне найменування юридичної особи заявника скарги: ПрАТ "Івано-Франківський локомотиворемонтний завод"
Назва процедури: 16П-052 33.12.1 Ремонтування та технічне обслуговування машин загальної призначеності. (послуги з капітального ремонту ДВЗ Wola-71H12)
Найменування філії, щодо дій якої спрямовується скарга: АТ "Укргазвидобування"
ЄДРПОУ заявника: 13655435
Підстава для скарги: Скарга щодо процесу контрактування в частині відповідності внутрішнім документам Товариства та вимогам документації процедури закупівлі/реалізації
Чи завантажено скаргу на Prozorro? Ні
Причини не звантаження скарги на Prozorro
Пошта заявника: Borys.ovcharenko@ugv.com.ua
Контакти заявника: Borys.ovcharenko@ugv.com.ua
ПІБ підписанта скарги: Голова правління Ленів Я.Г.
Суть скарги, вимоги:
ПАТ «ІФЛРЗ» приймало участь у торгах 16П-052 щодо ремонтування та технічного обслуговування машин загальної призначеності (послуги з капітального ремонту ДВЗ Wola 71H12 із заміною блоку циліндрів, колінчатого валу). 21.07.2016 пропозиція ПАТ «ІФЛРЗ» не була прийнята до подальшого розгляду, оскільки не відповідала вимогам ПАТ «УГВ» в частині попереднього кваліфікаційного відбору - відсутня копія офіційного дилера виробника. Представник ПАТ «УГВ» повідомив, що надання сертифікату офіційного дилера виробника необхідно для використання виключно оригінальних запчастин при здійсненні ремонту. ПАТ «ІФЛРЗ» надано листа про те, що підприємство є представником компанії Wola в Україні з поставки запчастин для ремонту дизельних двигунів, що засвідчує використання виключно оригінальних запчастин при здійсненні ремонту. Згідно протоколу розкриття кваліфікаційних пропозицій процедури запиту пропозицій у 2 етапи №16П-052-р від 23.06.2016 у торгах взяло участь три учасники: - ТОВ «СПЕЦРЕМОНТ»; - ТОВ «Компанія «Б.І.Г. Холдинг»; - ПАТ «ІФЛРЗ». За отриманою інформацією, сертифікат дилера в Україні має ТОВ «Спецремонт-сервіс», що не приймало участі у торгах. З цього можна зробити висновок, що жоден з Учасників торгів не має власного сертифікату дилера від компанії Wola. Далі, до другого етапу торгів допущений учасник ТОВ «Компанія «Б.І.Г. Холдинг», згідно єдиного державного реєстру вказане підприємство не здійснює діяльності пов’язаної з ремонтом. Підприємство зареєстровано 09.06.2015, тому не відповідає критерію, зазначеному у п. 4 додатку №1 «наявність досвіду виконання аналогічних договорів більше 1 року впродовж останніх трьох років». ТОВ «Компанія «Б.І.Г. Холдинг» є пов’язаною особою з ТОВ «Транс Лінк», яка внесена комітетом з конкурсних торгів до реєстру недобросовісних. Ця інформація випливає з протоколу від 09.07.2015 15Т-261-р. В свою чергу ТОВ «Транс Лінк» тричі приймало участь у торгах на закупівлю послуг з капітального ремонту ДВЗ Wola-71H12 в 2015 році, і тричі було відхилено, як таке що не відповідає кваліфікаційним критеріям. Крім того, як випливає з протоколу №15П-085-р від 10.12.2015 ТОВ «Транс Лінк» надавав у складі своєї пропозиції договір про спільну діяльність з ТОВ «Спецромеонт» датований 07.12.2015
 

Рішення конфліктної комісії:

Встановлено, що з  ТОВ «Б.І.Г. Холдинг», який визнано переможцем торгів,  15.08.2016 укладено договір, тому підстав для відміни процедури закупівлі не має.
При цьому, інформація, яка викладена у скарзі прийнята до уваги. За результатами її розгляду Конфліктною комісією рекомендовано уповноваженим підрозділам провести в БУ «УКРБУРГАЗ» ПАТ «УКРГАЗВИДОБУВАННЯ» перевірку повноти, якості ремонту ДВЗ WOLA-71H12, правильності відображення у бухгалтерському обліку проведених операцій та службову перевірку за даними фактами.