№ 268: Товариство з обмеженою відповідальністю "Андарія Девелопмент Груп"

29 вер. 2017 Відхилено
Повне найменування юридичної особи заявника скарги: Товариство з обмеженою відповідальністю "Андарія Девелопмент Груп"
Назва процедури: ПГВ17(П)-058_45111260-8-Підготовка будівельного майданчика до проведення гірничих робіт.
Найменування філії, щодо дій якої спрямовується скарга:
ЄДРПОУ заявника: 39288479
Підстава для скарги: Скарга щодо умов, визначених у документації із закупівлі
Чи завантажено скаргу на Prozorro? Ні
Причини не звантаження скарги на Prozorro
Пошта заявника: andariadg@gmail.com
Контакти заявника: 056 405 55 83; 096 531 87 47
ПІБ підписанта скарги: Коваленко Віктор Олександрович
Суть скарги, вимоги:

Скарга щодо дискваліфікації Учасника електронних торгів на закупівлю за предметом : 45111260-8 - Підготовка будівельного майданчика до проведення гірничих робіт (Роботи по будівництву бурових майданчиків) Замовником для проведення допорогової закупівлі було надано критерій, у якому повинні були відобразитись відомості про наявність власної чи орендованої техніки, машин чи механізмів. ТОВ "Андарія Девелопмент Груп" було надано копії догворів оренди на техніку, яка в повному обсязі задовольняє вимоги тендерної документації і відповідає критерію, що роботи по будівництву бурових майданчиків будуть проводитися паралельно. Також, ТОВ "Андарія Девелопмент Груп" просить звернути увагу на інші питання, викладені у наданому додатку.

Рішення конфліктної комісії:

Відповідно до протоколу відхилення пропозиції учасників допорогової закупівлі №ПГВ 17(П)-058 від 14.09.2017 відхилено пропозицію ТОВ «Андарія Девелопмент Груп» на підставі пункту 9.1 Порядку закупівель товарів, робіт та послуг ПАТ «УГВ», затвердженого Наказом №690 від 19.12.2016  у зв‘язку із невідповідністю вимогам документації процедури закупівлі.

Пунктом 1 Технічних критеріїв кваліфікації Додатку 1 документації допорогової закупівлі встановлений критерій «Наявність досвіду виконання аналогічних договорів », для підтвердження цього критерію учаснику необхідно надати: довідку за підписом керівника на бланку Учасника згідно Таблиці №2 «Відомості про досвід виконання аналогічних договорів», де описується досвід виконання аналогічних робіт (послуг) за останні 3 роки, а саме: 

- будівництво доріг щебеневих або зі збірного залізобетону;  улаштування основ та фундаментів збірних та монолітних;

- зведення монолітних бетонних та залізобетонних конструкцій;

- виконання земляних робіт;

-виконання проектних робіт з будівництва майданчиків під буровий верстат та бурове обладнання;

- будівництво бурових майданчиків.

Для підтвердження відповідності даного критерію ТОВ «Андарія Девелопмент Груп» надано зазначену таблицю в якій зазначено 7 замовників, по яким виконувались аналогічні договора. Разом з цим, під час проведення технічного аудиту ТОВ «Андарія Девелопмент Груп» не надано документів, що підтверджує виконання зазначених робіт, що не відповідає вимогам документації.

          Пунктом 2 Технічних критеріїв кваліфікації Додатку 1 документації допорогової закупівлі встановлений критерій «наявність атестованого (сертифікованого) персоналу, необхідного по рівню кваліфікації та достатнього по кількості (за необхідності атестації, сертифікації)», для підтвердження цього критерію учаснику необхідно надати: довідку  за підписом керівника на бланку Учасника, згідно Таблиці №3 «Відомості про кадрові ресурси».

Для підтвердження кваліфікації персоналу надати:

- підтвердження досвіду  виконання аналогічних робіт не менше 3х років;

- підтверджуючі документи про проходження навчань по техніці безпеки, охороні праці, протипожежній безпеці;

- дійсну медичну довідку;

- копії водійських посвідчень .

Для підтвердження відповідності даного критерію ТОВ «Андарія Девелопмент Груп» надано зазначену таблицю з перелік працівників, що будуть залучені до виконання робіт. Разом з цим, ТОВ «Андарія Девелопмент Груп» надано фінансову звітність в якій зазначена недостатня кількість працівників, що підтверджено також і під час проведення технічного аудиту.

Пунктом 3 Технічних критеріїв кваліфікації Додатку 1 документації допорогової закупівлі встановлений критерій «наявність машин, механізмів та обладнання у кількості, необхідному та достатньому для  виконання робіт, надання послуг», для підтвердження цього критерію учаснику необхідно надати:

  1. довідка за підписом керівника на бланку Учасника, згідно Таблиці №4 «Відомості про матеріально-технічні ресурси» про наявність машин, механізмів, обладнання  необхідних для виконання договору.

Наявність необхідної будівельної техніки, а саме:

  • Бульдозер (не менше 8);
  • Екскаватор (не менше 4);
  • Вантажний тягач (не менше 1);
  • Автокран (не менше 10);
  • Автогрейдер (не менше 2);
  • Навантажувач (не менше 8);
  • Довгомір (не менше30);
  • Самоскид (не менше 25);
  • Каток (не менше 2).

Для підтвердження відповідності даного критерію ТОВ «Андарія Девелопмент Груп» надано зазначену таблицю. Під час технічного аудиту було продемонстровано техніку, яка потенційно може бути задіяна для виконання робіт, було пред’явлено договора згідно яких дана техніка орендується, однак продемонстрована техніка не зазначена в специфікаціях вище згаданих договорів. 

Пунктом 4 Технічних критеріїв кваліфікації Додатку 1 документації допорогової закупівлі встановлений критерій «Наявність відповідних дозвільних документів», для підтвердження цього критерію учаснику необхідно надати: копії дозвільних документів щодо проектування будівництва бурових майданчиків, під’їзних доріг та дозвільних документів на використання вантажопіднімальної техніки. ТОВ «Андарія Девелопмент Груп» вказаних документів не надано.

 Крім того незрозумілим для Конфліктної комісії є факт надання у складі пропозиції ТОВ «Андарія Девелопмент Груп» листа №376 від 08.08.2017 про те, що підприємство не планує залучати субпідрядні організації до виконання робіт, що може бути розцінено як надання недостовірної інформації. Оскільки, під час технічного аудиту ТОВ «Андарія Девелопмент Груп» демонструє орендовану технічну базу та техніку, надає перелік працівників, які не входять до штату підприємства, не має фінансових можливостей та активів виконати самостійно взяті на себе зобов’язання.  

  • Скарга ТОВ Андарія ДГ.pdf