№ 252: Анонімний користувач (Дозорро)

18 вер. 2017 Задоволено
Повне найменування юридичної особи заявника скарги: Анонімний користувач (Дозорро)
Назва процедури: 17Т-478_Пристрої для кріплення свердловин обсадними колонами
Найменування філії, щодо дій якої спрямовується скарга: АТ "Укргазвидобування"
ЄДРПОУ заявника:
Підстава для скарги: Скарга щодо відбору Контрагентів
Чи завантажено скаргу на Prozorro? Ні
Причини не звантаження скарги на Prozorro
Пошта заявника: borys.ovcharenko@ugv.com.ua
Контакти заявника: Dozorro
ПІБ підписанта скарги: Dozorro
Суть скарги, вимоги:

ТОВ “Інтер Трейдінг Груп” відобразило у ускладі своєї пропозиції, а саме у додатку 2 та у ціновій пропозиції - технічні характеристики пристроїв для кріплення свердловин обсадними колонами, які повністю ідентичні з технічними характеристиками пристроїв виробника і відповідно другого учасника електронних торгів – ТОВ “КАРБОН”. При цьому ТОВ “Інтер Трейдінг Груп” надало довіреність на участь у тендері від DRK OIL TOOLS CO. LTD. На веб-сайті DRK OIL TOOLS CO. LTD (http://www.drkoiltools.com/) в асортименті продукції відсутня будь-яка інформація щодо виготовлення цією компанією пристроїв для кріплення свердловин обсадними колонами з маркуваннями українського виробника ТОВ “КАРБОН” або їх аналогів, а також не має жодної інформації, що DRK OIL TOOLS CO. LTD виробляє такі пристрої по ліцензії ТОВ “КАРБОН”, яке не володіє жодним міжнародним сертифікатом якості. А оскільки такі пристрої крім України практично ніде не затребувані, то доцільність їх виготовлення в Китаї для потреб України, яка має власного виробника ТОВ “КАРБОН”, викликає сумніви. Тому ситуація виглядає так, що ТОВ “Інтер Трейдінг Груп” надав фіктивні документи (пристрої з теххарактеристиками і маркуваннями ТОВ “КАРБОН”, які ніби-то виготовляються китайським виробником DRK OIL TOOLS CO. LTD) з метою створення формальної конкуренції з ТОВ “КАРБОН”, яка вже має досвід відхилення своєї пропозиції з попереднього тендеру через участь у ньому пов’язаних осіб (https://dozorro.org/tender/UA-2017-04-26-002046-b/). А формальна конкуренція з фіктивними документами, різниця в цінових пропозиціях в 1 гривню і лише один крок по зниженню ціни свідчать по пов’язаність ТОВ “Інтер Трейдінг Груп” та ТОВ “КАРБОН” на даному тендері.

Рішення конфліктної комісії:

За результатами кваліфікації учасника ТОВ “Інтер Трейдінг Груп” - пропозиція останнього була відхилена через невідповідність технічним вимогам згідно додатку 2 документації конкурсних торгів (технічні вимоги і якісні характеристики при закупівлі товарів).

Відповідальним підрозділам ПАТ «Укргазвидобування» буде звернено на увагу на недостатній рівень конкуренції та рекомендовано вжити заходів щодо залучення якомога більшої кількості потенційних учасників, та за необхідності рекомендовано розробити та затвердити умови технічної політики.