№ 251: ТОВ «ВП «АЗІМУТ»

18 вер. 2017 Відхилено
Повне найменування юридичної особи заявника скарги: ТОВ «ВП «АЗІМУТ»
Назва процедури: 17Т-340_Запасні частини до насосів в асортименті (поршні, ущільнення поршнів)
Найменування філії, щодо дій якої спрямовується скарга: АТ "Укргазвидобування"
ЄДРПОУ заявника: 39249927
Підстава для скарги: Скарга щодо процесу контрактування в частині відповідності внутрішнім документам Товариства та вимогам документації процедури закупівлі/реалізації
Чи завантажено скаргу на Prozorro? Ні
Причини не звантаження скарги на Prozorro
Пошта заявника: borys.ovcharenko@ugv.com.ua
Контакти заявника: 380 44 209 29 45, 209 29 67 top.vp.azimut@gmail.com
ПІБ підписанта скарги: Овчаренко А.Ю.
Суть скарги, вимоги:

У протоколі не зазначено підстави для відхиення. Наша компанія не є пов'язаною особою з іншими Учасниками процедури закупівлі та ми провадимо свою господарську діяльність відповідно до положень нашого статуту. ТОВ «ВП «АЗІМУТ» не порушив пункт 9.1. Порядку закупівель товарів, робіт та послуг ПАТ «Укргазвидобування», затвердженого наказом ПАТ «Укргазвидобування» від 19.12.2016 р. № 690. З тексту Протоколу, підставою для відхилення нашої пропозиції є інформація з службової записки Департаменту безпеки від 08.09.2017 р. № 7-981, та листів ЦКК НАК «Нафтогаз України» від 29.08.2017 р. № 1 ТК УГВ/ЦКК та від 08.09.2017 р. № 6 ТК УГВ/ЦКК згідно яких начебто встановлена інформація, яка є підставою для застосування безумовних параметрів «Стоп-інформації» (п. 13 додатку №8 Інструкції «Проведення попереднього кваліфікаційного відбору контрагентів») – у разі подачі контрагентом будь-якої недостовірної інформації для участі у процедурі закупівлі/встановлення договірних відносин, що є суттєвою при визначенні її результатів. А також умовних параметрів «Стоп-інформації» (п. 12 додатку №8 Інструкції «Проведення попереднього кваліфікаційного відбору контрагентів») – наявність порушень учасником своїх договірних зобов’язань за діючими/раніше діючими договорами з Замовником, у тому числі у гілці товаропостачання внаслідок якої Замовнику була здійснена спроба та/або постачання неякісної продукції. Звертаємо увагу на те, що на момент подачі документів та на теперішній час не існує жодних відомостей про претензії до якості (комплектності) в результаті постачання МТР на підприємства ПАТ "Укргазвидобування" з ТОВ «ВП «АЗІМУТ». Навпаки структурним підрозділом ФБУ «Укрбургаз» ПАТ "Укргазвидобування" надані листи-відгуки, щодо якісної поставки продукції і жодних претензій, щодо якісних характеристик продукції, поставлених ТОВ «ВП «АЗІМУТ» немає. Що стосується подачі Скаржником «…будь-якої недостовірної інформації для участі у процедурі закупівлі…», ТОВ «ВП «АЗІМУТ» невідомо. Яку саме інформацію ПАТ "Укргазвидобування" кваліфікує як «недостовірна інформація», Замовник не обґрунтовує і не надає документально підтверджених доказів. ТОВ «ВП «АЗІМУТ» категорично заперечує та стверджує, що на даний момент жодна із зазначених вище позицій не відноситься та не стосується нашої компанії і не може бути причиною у прийнятті рішення щодо відхилення пропозиції в тендерній закупівлі №17Т-340 від 12.09.2017р. Також, звертаємо особливу увагу на умови співпраці, що запропоновані ТОВ «ВП «АЗІМУТ», зокрема, що оплата за поставлений товар здійснюється через 30 календарних днів з дати поставки товару, що дозволяє ПАТ «Укргазвидобування» уникнути фінансових ризиків та ще раз додатково переконатись у якості продукції відповідно до умов закупівлі.

Рішення конфліктної комісії:

Відповідно до протоколу відхилення пропозицій учасників допорогової закупівлі №17Т-340 від 12.09.2017 відхилено пропозицію ТОВ «ВП «Азімут»  у зв'язку із подачею недостовірної інформації.

Відповідно до пункту 3 Додатку 1 документації допорогової закупівлі передбачено критерій «Відсутність неврегульованих претензій до Учасника з боку ПАТ «УГВ», невирішених майнових або фінансових суперечок між Учасником та ПАТ «УГВ», для цього учаснику необхідно надати відповідний лист.

ТОВ «ВП «Азімут» у складі пакету документів надано лист про відсутність неврегульованих претензій між ПАТ «УГВ» та ТОВ «ВП «Азімут».

При цьому філією БУ «Укрбургаз» в адресу ТОВ «ВП «Азімут» направлено претензії №032-03-4965-1 від 05.05.2017, №032-03-5100-1 від 11.05.2017, №032-03-5562-1 від 18.05.2017, які залишилися неврегульованими.

Таким чином Ваша скарга є безпідставною та задоволенню не підлягає.  

Враховуючи вищевикладене,  Конфліктною комісією рекомендовано БУ «Укрбургаз» розглянути відповідно до внутрішніх документів Товариства питання щодо зобов'язання постачальника виконати умови договорів та стягнути штрафні санкції у судовому порядку.