№ 2: ТОВ "ТПО "АРІСТА"

5 вер. 2016 Задоволено
Повне найменування юридичної особи заявника скарги: ТОВ "ТПО "АРІСТА"
Назва процедури: 20.14.3 кислоти монокарбовані жирні технічні; кислоти карбоновані та їхні солі (Сульфамінова кислота)
Найменування філії, щодо дій якої спрямовується скарга:
ЄДРПОУ заявника:
Підстава для скарги: Скарга щодо процесу контрактування в частині відповідності внутрішнім документам Товариства та вимогам документації процедури закупівлі/реалізації
Чи завантажено скаргу на Prozorro? Ні
Причини не звантаження скарги на Prozorro
Пошта заявника: 01042, м. Київ, вул. Чигорина, 61
Контакти заявника: 01042, м. Київ, вул. Чигорина, 61
ПІБ підписанта скарги: Вдовиченко П.А.
Суть скарги, вимоги:

18.08.2016 Скаржнику стало відомо про включення його до недобросовісних Учасників на підставі вчинення несхвальних та антиконкурентних узгоджених дій. Дане рішення є безпідставним. Дії Скаржника можна кваліфікувати як помилку людського, особистого фактору, яка спричинила індивідуальний вплив людини (особистості) на невдачу (подію). Скаржник подав копію витягу з реєстру платників ПДВ виданого на Учасника ТОВ "Альхім". Останній являється давнім партнером Учасника, якого зв'язують суто комерційні стосунки. ТОВ "Альхім" являється постійним покупцем хімічної продукції ТОВ "ТПО "АРІСТА".

Рішення конфліктної комісії:

Під час здійснення процедури закупівлі ТОВ «ТПО «Аріста», в складі пакету оригіналів документів подано завірену підписом та печаткою копію Витягу з реєстру платників податку на додану вартість №1510134501645 від 04.12.2015, виданого на іншого Учасника цієї ж процедури закупівлі – ТОВ «Альхім». Відповідно до статті 6 Закону України «Про захист економічної конкуренції» антиконкурентними узгодженими діями, визнаються узгоджені дії, які стосуються: 1) встановлення цін чи інших умов придбання або реалізації товарів; 2) обмеження виробництва, ринків товарів, техніко-технологічного розвитку, інвестицій або встановлення контролю над ними; 3) розподілу ринків чи джерел постачання за територіальним принципом, асортиментом товарів, обсягом їх реалізації чи придбання, за колом продавців, покупців або споживачів чи за іншими ознаками; 4) спотворення результатів торгів, аукціонів, конкурсів, тендерів; 5) усунення з ринку або обмеження доступу на ринок (вихід з ринку) інших суб\'єктів господарювання, покупців, продавців; 6) застосування різних умов до рівнозначних угод з іншими суб\'єктами господарювання, що ставить останніх у невигідне становище в конкуренції; 7) укладення угод за умови прийняття іншими суб\'єктами господарювання додаткових зобов\'язань, які за своїм змістом або згідно з торговими та іншими чесними звичаями в підприємницькій діяльності не стосуються предмета цих угод; 8) суттєвого обмеження конкурентоспроможності інших суб\'єктів господарювання на ринку без об\'єктивно виправданих на те причин. Враховуючи вищевикладене, Конфліктна комісія не вбачає достатніх доказів, які свідчать про наявність ознак антиконкурентих узгоджених дій і тому скарга ТОВ «ТПО Аріста» підлягає задоволенню. У зв′язку із цим, на підставі пункту 7.16 Положення про Конфліктну комісію ПАТ «УГВ», затвердженого Наказом №119 від 02.03.2016, Конфліктна комісія рекомендувала Комітету з конкурсних торгів ГПУ «Полтавагазвидобування» виключити ТОВ «ТПО «Аріста», ТОВ «Альхім» з реєстру недобросовісних Учасників.