№ 131: ТОВ "ДМЗ Інжинірінг"

14 черв. 2017 Відхилено
Повне найменування юридичної особи заявника скарги: ТОВ "ДМЗ Інжинірінг"
Назва процедури: 17Т-159 43136000-5 - Устаткування для внутрішньосвердловинних робіт (Ловильні інструменти) 3 лоти
Найменування філії, щодо дій якої спрямовується скарга: АТ "Укргазвидобування"
ЄДРПОУ заявника: 31061922
Підстава для скарги: Скарга щодо процесу контрактування в частині відповідності внутрішнім документам Товариства та вимогам документації процедури закупівлі/реалізації
Чи завантажено скаргу на Prozorro? Ні
Причини не звантаження скарги на Prozorro
Пошта заявника: sales@dmz.in.ua
Контакти заявника: sales@dmz.in.ua
ПІБ підписанта скарги: sales@dmz.in.ua
Суть скарги, вимоги:

1.скасувати протокол про відхилення пропозиції учасників допорогової закупівлі №17Т-159 від 11 травня 2017 року, 2.визнати ТОВ «ДМЗ Інжинірінг» переможцем торгів

Рішення конфліктної комісії:

Відповідно до протоколу відхилення учасників допорогової закупівлі №17Т-159 від 11.05.2017 відхилено пропозицію ТОВ «ДМЗ Інжинірінг» на підставі пункту 9.1 Порядку закупівель товарів, робіт та послуг ПАТ «УГВ», затвердженого Наказом №690 від 19.12.2016  у зв‘язку із невідповідністю вимогам документації процедури закупівлі.
Пунктом 7 Додатку 1 до документації допорогової закупівлі учасник надає завірені підписом та печаткою копію діючого сертифікату щодо відповідності технічним вимогам специфікації з нанесенням знаку якості Американського Нафтового Інституту – монограми API, ТОВ «ДМЗ Інжинірінг» не надано вказаного сертифікату, у зв’язку із чим пропозиція відхилена.
Згідно статті 1 Закону України від 15.01.2015 №124-VIII «Про технічні регламенти та оцінку відповідності», сертифікація – підтвердження відповідності третьою стороною (особою, яка є незалежною від особи, що надає об’єкт оцінки відповідності, та від особи, що заінтересована в такому об’єкті як споживач чи користувач), яке стосується продукції, процесів, послуг, систем або персоналу.
Якщо продукція не входить в список обов\'язкової до сертифікації, вона може пройти за бажанням виробника, постачальника або замовника добровільну сертифікацію. Заявник самостійно (або за бажанням замовника) визначає, за якими показниками він хоче підтвердити відповідність продукції вимогам стандартів. Тобто наявність сертифікату відповідності є документальним підтвердженням, що товар, який пропонується для постачання відповідає вимогам замовника.
ПАТ «УГВ» жодним чином не зобов′язує ТОВ «ДМЗ Інжинірінг» або виробників продукції, інтереси яких представляє ТОВ «ДМЗ Інжинірінг» отримувати сертифікати API. Однак, пропозиція Учасника буде відхилена у разі її невідповідності встановленим критеріям документації процедури закупівлі.
Додатково повідомляємо, що відповідно до пункту 6 розділу ІІ учасник процедури закупівлі може звернутися до Замовника за роз’ясненнями щодо тендерної документації та/або направити Замовнику скаргу щодо технічних та якісних характеристик предмету закупівлі тільки в період уточнень за 2 дні до початку прийому пропозицій та тільки через електронну систему закупівель. Звернення щодо роз’яснень та скарги, отримані Замовником після вказаного періоду та в інший спосіб ніж вказано вище до розгляду не приймаються. Замовник надає роз’яснення на звернення протягом двох робочих днів з дня їх оприлюднення в електронній системі.

  • 69-1-05_17_скарга (1).pdf
  • 47-04_17_Тендерний комітет_пропозиція по тендеру на ловильний інструмент (ЛОТ 1)_.pdf
  • 61-04_17_для Тендерного комітету.pdf