№ 117: ТОВ "Індустріальні системи автоматизації"

14 черв. 2017 Задоволено
Повне найменування юридичної особи заявника скарги: ТОВ "Індустріальні системи автоматизації"
Назва процедури: УПГГК 16Т-202 202: 26.20.1-Машини обчислювальні, частини та приладдя до них (в асортименті)
Найменування філії, щодо дій якої спрямовується скарга: АТ "Укргазвидобування"
ЄДРПОУ заявника: 34612093
Підстава для скарги: Скарга щодо відбору Контрагентів
Чи завантажено скаргу на Prozorro? Ні
Причини не звантаження скарги на Prozorro
Пошта заявника: nik@isa.pl.ua
Контакти заявника: nik@isa.pl.ua
ПІБ підписанта скарги: nik@isa.pl.ua
Суть скарги, вимоги:

21 грудня 2016 року Філією Управління з переробки газу та газового конденсату Публічного акціонерного товариства"Укргазвидобування" було оголошено закупівлю в електронній системі Prozorro (https://prozorro.gov.ua) за ідентифікатором: UA-2016-12-21-002231-b , щодо закупівлі: УПГГК 16Т-202: Машини обчислювальні, частини та приладдя до них (в асортименті) Наше Товариство також прийнялучасть в вищезазначеній процедурі закупівлі. 05.04.2017 року Замовником було оприлюднене рішення щодо визнання переможця по даній процедурі закупівлі: Товариство з обмеженою відповідальністю "СІЕС-ЛАЙН”, ЄДРПОУ 37460544, 04112, м. Київ, вулиця Академіка Грекова, 3. Однак, наше Товариство вважає, що Замовником внаслідок його бездіяльності допущено порушення основних принципів здійснення закупівель, а саме недотримано принципів об'єктивності при оцінці пропозицій. Так ТОВ "Сіес-лайн" серед іншого запропонувало до поставки БФП Brother MFC- L2700DNR. Замовником було встановлено серед іншого для підтвердження кваліфікаційних критеріїв надання Оригіналу уповноважуючого документу від виробника МТР або його офіційного представника/дилера (дилерські або представницькі повноваження, або діючий договір з виробником МТР, або офіційним представником/дилером або лист-гарантія від виробника чи його офіційного представника/дилера щодо підтвердження поставки, тощо). На-жаль, ТОВ "Сіес-Лайн" не завантажив на сайт електронного майданчика документів, за якими можливо було б ідентифікувати зв'язок даного Учасника з виробником БФП - компанією Brother, однак у нашої компанії, як у офіційного діючого партнера компанії Brother (відповідний авторизаційний лист на дану закупівлю- додається) існують обгрунтовані сумніви та підозри з даного приводу. Компанія Brother відповідно до своїх корпоративних стандартів ніколи не авторизує на конкретну закупівлю більше одного свого офіційного представника, а його партнерам заборонено передоручати/авторизувати інші компанії від імені виробника. Враховуючи вищевикладене, з високою долею ймовірності, можна заявити про невідповідність ТОВ "Сіес - Лайн" кваліфікаційним вимогам встановленим Замовником в документації процедури закупівлі. Однак, Замовник, незважаючи на досить довгий час перевірки пропозиції (з 16.01.2017 р.) не скористався своїм правом на з'ясування пропозиції, як це зазначено у документації, та належним чином не перевірив надану пропозицію (тобто не звернувся до виробників, офіційних партнерів для перевірки наданої інформації). Враховуючи вищевикладене, просимо: 1) Прийняти скаргу до розгляду; 2) призупинити закупівлю (укладання договору); 3) розглянути, а за необхідності перевірити вищенаведені факти; 4) скасувати рішення Замовника щодо визнання переможцем ТОВ "Сіес -Лайн" та відхилити пропозицію даного Учасника.

Рішення конфліктної комісії:

Інформація, викладена у скарзі, прийнята до уваги.
Відповідно до отриманого від ТОВ «Бразер» листа встановлено, що для участі у зазначеній закупівлі авторизовано тільки одну компанію, а саме ТОВ «Індустріальні системи автоматизації». ІП «И-АР-СИ» є офіційним дистриб’ютором в Україні, однак не має права  авторизації партнерів для участі у конкурсних торгах, як наслідок авторизація ТОВ «Сіес-Лайн» не підтверджено.
При цьому, відповідно до пункту 1 розділу «Технічні критерії кваліфікації» Додатку 1 учасником ТОВ «Сіес-Лайн» надано копію діючого договору з офіційним представником дилера.
Враховуючи викладене, з метою проведення максимальної економії та ефективності  Конфліктною комісією рекомендовано скасувати закупівлю, та в подальшому провести закупівлю комп’ютерної техніки, додаткового обладнання до неї та багатофункціонального пристрою за окремими лотами.