№ 692: Dozorro

Jul 19, 2018 Відхилено
Full name of the legal entity of the complainant: Dozorro
Procedure title: 18Т-402_Перехідники для бурильних труб в асортименті / Adapters for drilling pipes in assortment
The name of the branch in respect of whose actions the complaint is sent: АТ "Укргазвидобування"
USREOU of the applicant:
Grounds for complaint: Скарга щодо умов, визначених у документації із закупівлі
Prozorro complaint downloaded? No
The reason is not downloading a complaint against Prozorro
Mail applicant: Dozorro
Contacts applicant: Dozorro
Name of signatory complaints: Dozorro
The essence of the complaint, the requirements:

Відповідно до інформації розміщеної в системі електронних закупівель ProZorro, Замовником АТ "Укргазвидобування" було проведено закупівлю ID UA-2018-05-30-000194-a на 44160000-9 - Магістралі, трубопроводи, труби, обсадні труби, тюбінги та супутні вироби (Перехідники для бурильних труб в асортименті). За результатами розгляду тендерних пропозицій, Замовник розмістив у системі повідомлення про намір укласти договір з учасником КОЛЕКТИВНЕ ПІДПРИЄМСТВО "АКВІЛОН". Детально ознайомившись з пропозицією останнього, зазначаємо, що технічні характеристики пропонованого учасником товару не відповідають технічному завданню, оприлюдненому замовником при оголошенні закупівлі. Зокрема: 1. згідно додатку №2 до документації допорогової закупівлі (технічні вимоги і якісні характеристики та основні умови, які будуть включені до договору про закупівлю) зазначено, що заводська гарантія на товар (предмет закупівлі) має складати не менше 12 місяців з дати поставки товару. Проте гарантійний термін згідно паспортів на товар (предмет закупівлі), завантажений в систему електронних закупівель ProZorro, становить 6 місяців від дня введення в експлуатацію. 2. також учасник надав технічні характеристики зазначені в паспортах, які не відповідають технічному завданню, а саме: довжини перехідників по Рисунку №1 та Рисунку №3 (додаток №2 до документації закупівлі) вказані не вірно, адже довжину перехідника визначає розмір L1, а не розмір L як вказано в паспортах на предмет закупівлі учасника. Пуктом 9.2 Наказу ДП “Зовнішторгвидав” №35 “Про порядок здійснення допорогових закупівель” встановлено, що однією з підстав дискваліфікації є - невідповідність пропозиції Учасника умовам Закупівлі. Таким чином, Замовник зобов'язаний був дискваліфікувати учасника КОЛЕКТИВНЕ ПІДПРИЄМСТВО "АКВІЛОН" і приступити до розгляду пропозиції наступного. Акцептування учасника без необхідних документів прямо суперечать одному з основних принципів здійснення публічних закупівель – об’єктивної та неупередженої оцінки пропозицій, а також дискредитую систему електронних закупівель в цілому. Виходячи з вищевикладеного, ПРОШУ: 1. Скасувати рішення щодо визначення переможцем учасника КОЛЕКТИВНЕ ПІДПРИЄМСТВО "АКВІЛОН". 2. Розглянути це звернення та надати відповідь у встановлені законом строки.

The decision of the conflict commission:

Пунктом 1 розділу ІІ документації допорогової закупівлі передбачено, що Учасник по закінченню етапу аукціону повинен надати Замовнику пакет оригіналів документів.

Враховуючи, що пропозиція КП «АКВІЛОН», надана в оригіналі, відповідає встановленим критеріям кваліфікації та технічним вимогам, скаргу USA DENIMEX INC. відхилено.

Вимога про відповідність різьби перехідника стандартам API стосується предмета закупівлі, який буде запропонований як аналог до обладнання, що виготовляється по ГОСТ 7360-82.

  • DPZ_ЕТ_18Т-402_Перехідники для бурильних труб_ДОДАТОК 2.pdf
  • Тех. Паспорт_Перехідник_1.pdf
  • Тех. Паспорт_Перехідник_2.pdf