№ 722: Vorex USA (від ЦКК)

Aug 7, 2018 Задоволено
Full name of the legal entity of the complainant: Vorex USA (від ЦКК)
Procedure title: 18Т-477_Труби бурильні обважнені та ведучі в асортименті
The name of the branch in respect of whose actions the complaint is sent: АТ "Укргазвидобування"
USREOU of the applicant:
Grounds for complaint: Скарга щодо умов, визначених у документації із закупівлі
Prozorro complaint downloaded? No
The reason is not downloading a complaint against Prozorro
Mail applicant: borys.ovcharenko@ugv.com.ua
Contacts applicant: 0660127808
Name of signatory complaints: Fedor Zakusilo
The essence of the complaint, the requirements:

ДП "Завод утяжеленных бурильных и ведущих труб" надано банківську гарантію, що не відповідає вимогам ДПЗ, не надано документів з перекладом на українську мову, не завантажено заводських сертифікатів якості, гарантійний лист від заводу виробника про можливість замовленого обсягу обважених бурильних труб є юридично нікчемним. Відхилити пропозицію ДП "Завод утяжеленных бурильных и ведущих труб".

The decision of the conflict commission:

Згідно пункту 11 Розділу І учасник – резидент надає Забезпечення пропозиції процедури закупівлі Учасника у формі: Банківської гарантії (Bid bond Guarantee), виданої комерційною банківською установою, яка має довгостроковий кредитний рейтинг за національною шкалою не нижче «uaAA».

Відповідно до інформації отриманої з відкритих джерел рейтинг банку ПАТ «РВС Банк» станом на оголошення процедури закупівлі і до моменту проведення аукціону становив uaAA-.

Відповідно до Постанови КМУ №665 від 26.04.2018 «Про затвердження Національної рейтингової шкали» інвестиційний рівень uaAA означає, що позичальник або окремий борговий інструмент даним рейтингом характеризується дуже високою кредитоспроможністю порівняно з іншими укаїнськими позичальниками або борговими інструментами; - або + означає проміжні категорії рейтингу відносно основних категорій.

Враховуючи, що на момент отримання банківської гарантії (станом на 13.07.2018) та на момент оголошення процедури закупівлі (станом на  21.06.2018) ПАТ «РВС Банк» мав проміжну категорію рейтингу uaAA-, тобто нижчу ніж категорія рейтингу uaAA пропозиція ДП «Завод обтяжених бурильних та ведучих труб» не відповідає пункту 11 Розділу 1 документації допорогової закупівлі, а тому пропозиція  ДП «Завод обтяжених бурильних та ведучих труб» не може бути акцептована.

Інші факти що викладені у скарзі VOREX Limited Labiliti Company за результатами її розгляду не підтвердились.

За результатами розгляду скарги Тендерному комітету рекомендовано скасувати протокол вибору переможця допорогової закупівлі №18Т-477 від 16.08.2018.

Враховуючи, що скарга надійшла до Центральної конфліктної комісії НАК «Нафтогаз України» відповідні коментарі та матеріали направлено до Центральної конфліктної комісії для прийняття рішення.

 

Рішення ЦКК від 03.09.2018 (отримано 05.09.2018):

Скаргу Vorex LLC визнати необгрунтованою.

 

Рішення Тендерного комітетк №1380 від 04.09.2018 (отримано 05.09.2018):

Враховуючи наявність банку-гаранта у переліку надійних вітчизняних банківських установ, який рекомендовано НАК «Нафтогаз України», та, враховуючи рішення Постійно діючої адміністративної колегії Антимонопольного комітету України з розгляду скарг про порушення законодавства у сфері публічних закупівель (№8866-р/пк-пз, №8867-р/пк-пз від 29.08.2018р. та ін.) з аналогічних питань, відхилити рекомендацію Конфліктної комісії і залишити рішення про вибір переможця №18Т-477 від 16.08.2018р. без змін.

  • скарга VOREX LLC.pdf