№ 93: ГО "Східно-Європейська академія наук"

Jun 14, 2017 Відхилено
Full name of the legal entity of the complainant: ГО "Східно-Європейська академія наук"
Procedure title: ПГВ_17ЗВ_Пакерне_обладнання
The name of the branch in respect of whose actions the complaint is sent: АТ "Укргазвидобування"
USREOU of the applicant: 39442747
Grounds for complaint: Скарга щодо умов, визначених у документації із закупівлі
Prozorro complaint downloaded? No
The reason is not downloading a complaint against Prozorro
Mail applicant: east.europe.academy@gmail.com
Contacts applicant: east.europe.academy@gmail.com
Name of signatory complaints: east.europe.academy@gmail.com
The essence of the complaint, the requirements:

 

ПАТ "Укргазвидобування" в особі філії "Полтавагазвидобування" без тендеру закупили "Пакерне обладнання" у ТОВ „Пайлот Дріллінг Текнолоджіз” за 469 308 грн. У виробника в Канаді пакер коштує близько 2 тис. долл. "Полтавагазвидобування" закуповує його у компанії, яка створена для експорту, а не імпорту за 14 102 долл. P.S. "У 2008 році з метою здійснення зовнішньоекономічної діяльності створена афільована компанія ТОВ „Пайлот Дріллінг Текнолоджіз”. Ця сервісна компанія являється ексклюзивним представником продукції і послуг ТОВ „Карбон” за межами України".

The decision of the conflict commission:

Вказана термінова закупівля проведена у відповідності до внутрішніх нормативних документів ПАТ «УГВ» з метою недопущення припинення виробничої діяльності, спаду виробництва та значних витрат.
Packer G1-X (5 1/2”x2 7/8”, 20-23#, 4,5”, 10 K, max T=176 ˚C, VITON, 90-80-90, EUE) було придбано у ТОВ «Пайлот Дріллінг Технолоджіз» за ціною 469 тис. грн. (у т.ч. ПДВ).
Ціна даної закупівлі, окрім вартості пакера, включає в себе вартість сервісних послуг, що надані представниками ТОВ «Пайлот Дріллінг Технолоджіз», зокрема:
- первинне технічне обслуговування пакера (розбирання елементів пакера, зняття всіх ущільнень, нанесення високотемпературної експлуатаційної змазки на робочі поверхні, з’єднання елементів, докріплення різьбових з’єднань пакера на необхідні крутні моменти, нанесення високотемпературного герметика та накручування перехідника Н 73 вис хМ 89 UPJ, докріплення різьбового з’єднання перехідника з пакером на необхідний крутний момент, технологічна витримка протягом 24 годин для забезпечення умов кристалізації герметика нанесеного на різьбове з’єднання пакера з перехідником, опресування пакера з перехідником);
- транспортування;
- контроль за процесом опресування пакера з перехідником та патрубка НКТ водою та азотом;
- заміна перехідника Н 73 вис хМ 89 UPJ (розкріплення перехідника, видалення кристалізованого високотемпературного герметика із тіла різьби, нанесення герметика та накручування перехідника, докріплення різьбового з’єднання  перехідника з пакером на необхідний крутний момент, технологічна витримка для забезпечення умов кристалізації герметика нанесеного на різьбове з’єднання пакера з перехідником);
- переточення перехідника Н 73 вис хМ 89 UPJ (розкріплення перехідника, видалення кристалізованого високотемпературного герметика із тіла різьби, нанесення герметика та накручування перехідника, докріплення різьбового з’єднання  перехідника з пакером на необхідний крутний момент, опресування пакера з перехідником та патрубком);
- сервісні послуги з інженерного супроводу пакерного обладнання (контроль за наворотом пакерної компоновки, контроль за спуском компоновки, встановлення на задній глибині, контроль процесу опресування в затрубний простір тиском 559 атм (герметично));
- мобілізація і демобілізація персоналу.
ТОВ «Пайлот Дріллінг Технолоджіз», як постачальника, вибрано з найменшою вартістю серед трьох запропонованих комерційних пропозицій.
Згідно Єдиного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань ТОВ «Пайлот Дріллінг Технолоджіз» здійснює наступні види діяльності:
- виробництво машин і устаткування для добувної промисловості та будівництва;
- надання допоміжних послуг у сфері добування нафти та природного газу;
- оптова торгівля машинами й устаткуванням для добувної промисловості та будівництва;
- надання в оренду інших машин, устаткування та товарів. н. в. і. у.;
- ремонт і технічне обслуговування машин і устаткування промислового призначення; установлення та монтаж машин і устаткування (основний).
Тому твердження, що ТОВ «Пайлот Дріллінг Технолоджіс»  створено з метою здійснення зовнішньоекономічної діяльності не підтверджується.
Компанія Giant Oil Tools, на сайт якої Ви посилаєтесь, знаходиться в Канаді, представництв та дилерів, згідно отриманої інформації, на території України не має. Ціна аналогічного пакера, запропонованого Giant Oil Tools,  складає 2 500 доларів США та не включає витрати на доставку, розмитнення, сервісні послуги, що надані ТОВ «Пайлот Дріллінг Технолоджіз».