№ 90: ТОВ "Теплоенергокомплект"

Jun 14, 2017 Відхилено
Full name of the legal entity of the complainant: ТОВ "Теплоенергокомплект"
Procedure title: 17П-004 будівництво установки осушки газу на ПГРС - Пасічна. Роботи "під ключ"
The name of the branch in respect of whose actions the complaint is sent: АТ "Укргазвидобування"
USREOU of the applicant: 23390015
Grounds for complaint: Скарга щодо процесу контрактування в частині відповідності внутрішнім документам Товариства та вимогам документації процедури закупівлі/реалізації
Prozorro complaint downloaded? No
The reason is not downloading a complaint against Prozorro
Mail applicant: Borys.ovcharenko@ugv.com.ua
Contacts applicant: Borys.ovcharenko@ugv.com.ua
Name of signatory complaints: Borys.ovcharenko@ugv.com.ua
The essence of the complaint, the requirements:

ТОВ "Теплоенергокомплект" заперечує підстави відхилення по процедурі. 1. Щодо відсутності засобів та обладнання - документація електронних торгів не містить мінімальних вимог до переліку матеріально-технічної бази України. 2. Щодо невірного визначення розрахункових параметрів роботи установки - математичним шляхом доведено вірність розрахунків. 3. Щодо неврахування при розрахунках об'єму регенерації - розрахунок вхідного трубопроводу та розрахунок адсорберів передбачає пропускну здатність 400 000 н.м3/добу, що забезпечить осушення повного обсягу можливого природного газу га УППГ-5 Пасічна. 4. Щодо приведених розрахунків в адсорберах відсутня внутрішня термоізоляція - замовник встановив виключний перелік вимог по теплоізоляції установки осушки газу, без будь яких вимог внутрішньої ізоляції сосудів та трубопроводів. 5. Щодо завищення параметрів роботи обладнання - даний пункт є безпідставним і хибним. 6. Щодо зауважень до розроблених кошторисів - Замовником не встановлено перелік цінників, розцінок, обсягів та видів робіт, ТОВ "Теплоенергокомплект", ТОВ "Теплоенергокомплект" згідний здійснити корегування деяких використаних розцінок в представленому кошторисів.

The decision of the conflict commission:

Ваша пропозиція була відхилена на підставі фактів, що викладені у листі ПАТ «УГВ» №1/9-1/9-1315 від 14.02.2017.
Додатково повідомляємо, що пунктом 17 додатку 2 до документації електронних торгів та пунктами 11, 12, 14 технічного завдання визначена характеристика об’єкту: продуктивність установки осушки газу – 400 тис. нм3/добу; тиск газу на вході установки осушки газу ~ 0,7-2,5 МПа; температура газу - +10….+45 ˚С.
В наданих у складі тендерної документації «Технічних розрахунках параметрів установок осушки газу» відсутній розрахунок та відповідний підбір посудин, що працюють під тиском, кількості адсорбенту та трубопроводів для комбінації найгірших технологічних умов (адсорбція при мінімальному тиску і максимальній температурі газу).
Пунктом 17 додатку 2 до документації електронних торгів та пунктом 29 технічного завдання передбачено теплову ізоляцію, яка повинна включати теплові затрати на нагрівання металу.
В складі тендерної пропозиції  учасник не вказав про наявність внутрішньої теплової ізоляції, не врахував теплові витрати на нагрівання металу та не включив вартість ізоляції до розрахунків ціни основного технологічного обладнання (тобто адсорберів). Це означає, що ТОВ «Теплоенергокомплект» у разі встановлення внутрішньої теплової ізоляції, потрібно виконати додаткові технічні розрахунки, змінити типорозміри основного технологічного обладнання (адсорберів) та необхідного об’єму адсорбенту.