№ 713: Товариство з Обмеженою Відповідальністю "Велтрейдинг

Jul 27, 2018 Відхилено
Full name of the legal entity of the complainant: Товариство з Обмеженою Відповідальністю "Велтрейдинг
Procedure title: 18Т-421-Баритовий обважнювач/barium sulfate ВаSO4
The name of the branch in respect of whose actions the complaint is sent: АТ "Укргазвидобування"
USREOU of the applicant: 39728026
Grounds for complaint: Скарга щодо умов, визначених у документації із закупівлі
Prozorro complaint downloaded? No
The reason is not downloading a complaint against Prozorro
Mail applicant: info@welltrading.com.ua
Contacts applicant: 0532-69-70-80
Name of signatory complaints: Курищук Костянтин Костянтинович
The essence of the complaint, the requirements:

У зв’язку із технічними проблемами по програмному забезпеченні на ТОВ «Велтрейдінг» в період з 24.07.2018 по 26.07.2018 року, наша компанія не мала можливості вчасно відреагувати на зміни в тендерній процедурі № 18Т-421-Баритовий обважнювач/barium sulfate ВаSO4, зокрема на акцептування претендента на перемогу ТОВ «Нафтосервіс», котрий на нашу думку порушив вимоги умов процедури закупівлі, котрі були викладені АТ «Укргазвидобування» (далі по тексту Замовник). Ми заздалегідь не зверталися до Конфліктної комісії, так як надіялися на неупередженість та професіоналізм в прийнятті своїх рішень відповідних представників Замовника. Але на превеликий жаль, зі сторони представників Замовника були опущені, не взяті до уваги деякі порушення зроблені компанією претендентом ТОВ «Нафтосервіс». А саме: відповідно до вимог Документації допорогової закупівлі № 18Т-421-Баритовий обважнювач/barium sulfate ВаSO4 затвердженої Протоколом засідання Тендерного комітету від “05” червня 2018 р. №18Т-421, розділ І Загальні положення, пункт 14. Інформація про мову (мови), якою (якими) повинні бути складені пропозиції процедури закупівлі: Під час проведення процедур закупівель усі документи, що готуються Замовником та Учасником, викладаються українською мовою або російською мовою, а також за рішенням Замовника одночасно усі документи можуть мати автентичний переклад на іншу мову. Визначальним є текст, викладений українською мовою. Якщо в складі пропозиції процедури закупівлі надається документ, що складений не на українській або російській мовах, Учасник надає завірений у встановленому порядку переклад цього документу на українську або російську мову. ТОВ «Нафтосервіс» порушив цей пункт і в своїй пропозиції не надав завірений у встановленому порядку переклад технічних паспортів запропонованого до поставки товару, при чому ТОВ «Нафтосервіс» запропонував до поставки товар від двох різних виробників, і в той же час не повідомив Замовника, скільки об’єму запропонованого товару він планує поставляти від одного чи від іншого виробника, тим самим вводить Замовника в незрозумілість та не регламентованість своїх дій під час поставки товару. А також ТОВ «Велтрейдінг» просить Конфліктну Комісію ініціювати перевірку запропонованого ТОВ «Нафтосервіс» товару на предмет хімічного походження, як продукту вторинного матеріалу, який утворюється не природнім способом і може суттєво впливати на забруднення навколишнього середовища. Просимо відмінити рішення протоколу акцепту №18Т-421 від 24.07.2018 року. та більш ретельно перевірити даного претендента на перемогу у даній процедурі закупівлі.

The decision of the conflict commission:

Пунктом 1 розділу ІІ документації допорогової закупівлі передбачено, що Учасник по закінченню етапу аукціону повинен надати Замовнику пакет оригіналів документів.

Враховуючи, що пропозиція ТОВ «НАФТОСЕРВІС», надана в оригіналі, відповідає встановленим критеріям кваліфікації та технічним вимогам, в тому числі надано переклади на українську мову відповідних документів, проведені дослідження на відповідність запропонованої продукції встановленим технічним вимогам, скаргу ТОВ «ВЕЛТРЕЙДІНГ» відхилено.

Разом з цим, зауваження ТОВ «ВЕЛТРЕЙДІНГ» про відсутність ідентифікації кількості бариту прийнято до уваги, у зв’язку із цим відповідальним підрозділам рекомендовано під час укладання договору з  ТОВ «НАФТОСЕРВІС» ідентифікувати точну кількість та вартість бариту  ADO Maden та RUA Bulgaria EOOD відповідно, договір із специфікацією оприлюднити в системі Prozorro відповідно до внутрішніх документів АТ «УГВ».  

Дякуємо, що звернули увагу на зазначений факт.