№ 681: Товариство з обмеженою відповідальністю "Рівента Україна"

Jul 9, 2018 Відхилено
Full name of the legal entity of the complainant: Товариство з обмеженою відповідальністю "Рівента Україна"
Procedure title: 18Т-289_31320000-5 - Електророзподільні кабелі (Електророзподільні кабелі в асортименті) 3 лоти
The name of the branch in respect of whose actions the complaint is sent: АТ "Укргазвидобування"
USREOU of the applicant: 39956628
Grounds for complaint: Скарга щодо процесу контрактування в частині відповідності внутрішнім документам Товариства та вимогам документації процедури закупівлі/реалізації
Prozorro complaint downloaded? No
The reason is not downloading a complaint against Prozorro
Mail applicant: info@riventa.com.ua
Contacts applicant: +38 (044) 224-58-65
Name of signatory complaints: Павленко Марина Олександрівна, директор
The essence of the complaint, the requirements:

03 липня 2018 року Замовник прийняв рішення про відхилення пропозиції Учасника ТОВ "РІВЕНТА УКРАЇНА" по Лоту №2 зазначеної вище закупівлі (Протокол відхилення пропозицій учасників допорогової закупівлі №18Т-289 від 03.07.2018 АТ "Укргазвидобування" (надалі – Протокол)). Своє рішення Замовник обґрунтовував тим, що пропозиція Учасника не відповідає вимогам документації допорогової закупівлі, а саме, що Учасником не надано документ від виробника МТР або його офіційного представника/ дилера (дилерські або представницькі повноваження або копія діючого договору з виробником МТР або його офіційним представником/дилером або лист-гарантія від виробника чи його представника/дилера, щодо підтвердження поставки. В своєму рішенні про відхилення пропозиції Учасника Замовник послався на п. 9.1. Порядку закупівель товарів, робіт та послуг ПАТ «Укргазвидобування», затвердженого наказом ПАТ «Укргазвидобування» від 01.08.2017 №497 (надалі – Порядок). Із зазначеним рішенням Замовника ми не погоджуємося. Вважаємо, що, приймаючи рішення про відхилення нашої пропозиції, Замовник порушив принципи здійснення закупівель, зазначені в розділі 3 Порядку (а саме, були порушені такі принципи: відкритість та прозорість на всіх стадіях закупівель; недискримінація Учасників, об’єктивна та неупереджена оцінка пропозицій процедури закупівлі; максимальна економія та ефективність). На нашу думку, тендерний комітет Замовника недостатньо повно та не об’єктивно проаналізував нашу пропозицію, неповно з’ясував всі обставини пропозиції, віднісся до процедури кваліфікації нас як Учасника суто формально, не скористався своїми правами щодо звернення за підтвердженням інформації, наданої Учасником, до нас та інших підприємств (зокрема до представника виробника товару ТОВ «Теплолюкс Україна»), не запитав та не проаналізував іншу суттєву інформацію, яка має істотне значення для вирішення питання стосовно нашої кваліфікації як Учасника. Наведені в Протоколі аргументи не відповідають дійсності. Зазначене вище рішення Замовника, яке було прийняте не у відповідності до його внутрішніх нормативних документів, документації допорогової закупівлі та наданих документів Учасника, призвели до порушення наших прав та законних інтересів як Учасника закупівлі. В результаті такого порушення наших прав та законних інтересів, ми як Учасник із найменшою запропонованою ціною пропозиції позбавлені можливості здійснити правомірну поставку товару Замовнику, а Замовник лишає себе можливості здійснити закупівлю максимально економно та ефективно. Просимо Конфліктну комісію (Тендерний комітет) Замовника: • здійснювати розгляд скарги за участю представника Учасника; • задовольнити нашу скаргу та скасувати рішення АТ «Укргазвидобування» про відхилення пропозиції ТОВ «Рівента Україна» (Протокол відхилення пропозицій учасників допорогової закупівлі №18Т-289 від 03.07.2018). (повний текст скарги разом із доданими до неї документами завантажені окремо в додатках)

The decision of the conflict commission:

Пунктом 6 Додатку 1 документації допорогової закупівлі встановлений критерій «Учасник (Постачальник) є виробником МТР, що закуповуються ПАТ «Укргазвидобування», або компанією, уповноваженою виробником на здійснення поставок даних МТР», для підтвердження цього критерію учаснику необхідно надати уповноважуючий документ від виробника МТР або його офіційного представника/ дилера (дилерські або представницькі повноваження або копія діючого договору з виробником МТР або його офіційним представником/дилером або лист-гарантія від виробника чи його представника/дилера, щодо підтвердження поставки, тощо.

Відповідно до наданих учасником ТОВ «РІВЕНТА УКРАЇНА» документів- цінової пропозиції №01 від 07.05.2018 та сертифікату відповідності №UA1.196.0014587-17 виробником запропонованого товару є ТОВ «Спеціальні системи та технології» (Російська Федерація).

Для підтвердження повноважень від виробника, учасником  ТОВ «РІВЕНТА УКРАЇНА» надано сертифікат виданий ТОВ «Теплолюкс Україна» про підтвердження, що ТОВ «РІВЕНТА УКРАЇНА» є уповноваженим постачальником саморегулюючого нагрівального кабелю ТМ КСТМ. Додатково було надано сертифікат виданий ТОВ «Завод ССТ ТП» про надання ТОВ «Теплолюкс Україна» ексклюзивних прав на поставку обладнання.

Враховуючи, що у складі пакету не надано документів, що вказують на зв’язок між виробником -   ТОВ «Спеціальні системи та технології» (Російська Федерація) та учасником ТОВ «РІВЕНТА УКРАЇНА», критерій визначений у пункті 6 Додатку 1 документації допорогової закупівлі не підтверджено. Лист №481 від 04.07.2018 виданий ТОВ «Теплолюкс Україна», який надано до Конфліктної комісії, не може бути врахований для визначення результатів кваліфікації, оскільки зазначений документ надано після проведення попереднього кваліфікаційного відбору.  

  • Скарга в УГВ 18Т-289.pdf