№ 676: Товариство з обмеженою відповідальністю «Торговий Дім АвтоКрАЗ»

Jul 2, 2018 Задоволено
Full name of the legal entity of the complainant: Товариство з обмеженою відповідальністю «Торговий Дім АвтоКрАЗ»
Procedure title: 18Т-315
The name of the branch in respect of whose actions the complaint is sent: АТ "Укргазвидобування"
USREOU of the applicant: 37468941
Grounds for complaint: Скарга щодо відбору Контрагентів
Prozorro complaint downloaded? No
The reason is not downloading a complaint against Prozorro
Mail applicant: sale@kraz.ua
Contacts applicant: (0536)766313
Name of signatory complaints: Шмигаль Олександр Анатолійович, директор
The essence of the complaint, the requirements:

Невідповідність документації учасника тендерним вимогам.

The decision of the conflict commission:

Додатком 2 документації допорогової закупівлі встановлено технічні вимоги до предмета закупівлі, зокрема: - зовнішня обшивка: борт, дах, передня та задня стіни - сталевий оцинкований лист - 1,5 мм.

Для підтвердження відповідності зазначеним технічним вимогам, відповідальним підрозділом встановлено п. 7 технічних критерії Додатку 1 документації допорогової закупівлі, тобто для підтвердження встановлених технічних вимог та даного критерію учаснику процедури закупівлі необхідно надати:

  • копію сертифікату якості та/або відповідності, на товар, який є предметом закупівлі, завірені Учасником процедури закупівлі.
  • копію паспорту на товар, який є предметом закупівлі, завірені Учасником процедури закупівлі.

Учасником ТОВ «Сучасні вантажівки» згідно сертифікату якості №06-15/880 від 13.06.2018 запропоновано зовнішню обшивку: борт, дах, передня та задня стіни- сталевий оцинкований лист, окрашений полімером– 0,6 мм, що не відповідає встановленим технічним вимогам, зазначеним у Додатку 2, при цьому у іншому документі – технічні вимоги і якісні характеристики та основні умови, які будуть включені до договору про закупівлюзазначено зовнішня обшивка: борт, дах, передня та задня стіни - сталевий оцинкований лист - 1,5 мм, що не відповідає інформації зазначеній у сертифікаті якості.

Таким чином пропозиція учасника

Учасником ТОВ «Сучасні вантажівки» запропоновано Автомобіль вантажопасажирський КУПАВА 573160 та для підтвердження встановлених технічних вимог та п.7 технічних критеріїв кваліфікації Додатку 1 документації допорогової закупівлі надано паспорт на виріб «Купава».

Паспорт у техніці — експлуатаційний документ, який засвідчує гарантовані підприємством-виробником основні параметри і характеристики (властивості) виробу, та містить гарантійні зобов'язання, відомості з його сертифікації та відомості про утилізування виробу.

Разом з цим за результатами аналізу паспорту на виріб «Купава» не встановлено будь-яких основних параметрів і характеристик автомобілю  вантажопасажирського КУПАВА 573160, а це в свою чергу не надає можливості об’єктивно оцінити пропозицію учасника, проаналізувати відповідність запропонованого товару встановленим технічним вимогам. 

Крім того, згідно сертифікату якості №06-15/880 від 13.06.2018, цінової пропозиції №1 від 14.06.2018, свідоцтва офіційного дилера ВАТ «МАЗ» до складу предмету закупівлі входить шасі моделі МАЗ-5316F5-562-001 виробництва ВАТ «МАЗ», однак паспорт учасником ТОВ «Сучасні вантажівки» на шасі не надано.

Таким чином учасником не підтверджено критерій встановлений пунктом 7 Додатку 1 документації допорогової закупівлі.

Відповідно до п.8 Додатку 1 документації допорогової закупівлі встановлено критерій «Наявність в учасника досвіду постачання аналогічних МТР» та для підтвердження даного критерію передбачено надання підписаного документу, де описується досвід постачання МТР за останні два роки, надаються відгуки (не менше двох) від Замовників/кінцевого споживача за останні два роки.

Учасник ТОВ «Сучасні вантажівки» для підтвердження досвіду постачання аналогічних МТР надано довідку №05СВ-06 від 14.06.2018 в якій зазначено про постачання аварійно-відновлювальної машини на шасі автомобіля ISUZU NPR-75L-K, автобусів (без зазначення моделі), що не є аналогом до предмета закупівлі.

Таким чином, учасник не підтвердив критерій кваліфікації встановлений  пунктом 8 Додатку 1 документації допорогової закупівлі.

На підставі викладеного скарга ТОВ «ТД АВТОКРАЗ» підлягає задоволенню, Тендерному комітету рекомендовано скасувати протокол вибору переможця №18Т-315 від 26.06.2018.

 

Рішення ЦКК від 04.09.2018 (надійшло 05.09.2018):

Рекомендувати АТ "УГВ" провести повторну кваліфікацію ТОВ "Сучасні вантажівки", розгялнути питання щодо дозапиту документів та інформації для підтвердження наданої учасником пропозиції.

 

 

  • Вахтові автомобілі конфліктна комісія.pdf