№ 62: ТОВ "АРТСІТІ"

Jun 14, 2017 Відхилено
Full name of the legal entity of the complainant: ТОВ "АРТСІТІ"
Procedure title: 16Т-209 29.10.2-Автомобілі пасажирські (автомобіль Toyota Avensis або аналог)
The name of the branch in respect of whose actions the complaint is sent:
USREOU of the applicant: 36032807
Grounds for complaint: Скарга щодо відбору Контрагентів
Prozorro complaint downloaded? No
The reason is not downloading a complaint against Prozorro
Mail applicant: anton.podriadchykov@artcity.toyota.ua
Contacts applicant: anton.podriadchykov@artcity.toyota.ua
Name of signatory complaints: anton.podriadchykov@artcity.toyota.ua
The essence of the complaint, the requirements:

Наступним повідомляємо, що пропозиція переможця тендерної закупівлі №516000 ТОВ «САН МОТОРС» не відповідає технічним вимогам опублікованим в Додатку 2 тендерної документації, а саме: - в технічних вимогах до типу КПП автомобіля вказано – варіатор, між тим товар який пропонує ТОВ «САН МОТОРС» обладнаний автоматичною 6 ступеневою трансмісією. Це не відповідає умовам тендерної закупівлі. Варіатор і автоматична КПП це зовсім різні типи КПП. Варіатор є новою і більш технологічною трансмісією, яка гарантує більш швидкий набір швидкості, економію пального, оптимальне навантаження на двигун і елементи приводу, потребує більш рідкого обслуговування і ремонту, а рівень шкідливих речовин у відпрацьованих газах автомобілів обладнаних варіатором значно нижчий. Тобто варіатор має багато переваг в порівнянні з автоматичною трансмісією. - гарантія на товар повинна становити 36 місяців з дати поставки або 100 000 км пробігу при умові належного зберігання та використання, але в жодному разі не менше гарантійного строку виробника товару. ТОВ «САН МОТОРС» запропонувало автомобіль Opel Insignia, на які офіційна гарантія в Україні становить 24 місяці без обмеження пробігу. Гарантійний строк товару, який пропонує ТОВ «САН МОТОРС» - 36 місяців з обмеженням 100 000 км. Таким чином ТОВ «САН МОТОРС» надає пропозицію умов гарантії, які не співпадають з офіційними умовами гарантії виробника, вказаними на офіційному сайті Opel Україна http://www.ua.opelukraine.com/owners/warranty/warranty-details.html - цінова пропозиція надана ТОВ «САН МОТОРС» на автомобіль Opel Insignia занадто низька від аналогічних пропозицій на даний автомобіль враховуючи вимоги до комплектації і рівень цін у офіційних представників Opel в Україні. Висока ймовірність, що деякі опції не будуть встановлені виробником, а будуть доставлятися самим дилером і можуть бути неоригінальними запчастинами Opel. Просимо переглянути рішення про обрання переможця тендерної закупівлі №516000.

The decision of the conflict commission:

Закупівлі товарів робіт та послуг в ПАТ «УГВ» проводяться на підставі Порядку закупівель товарів, робіт та послуг, затвердженого Наказом №690 від 19.12.2016  (далі по тексту - Порядок).
Відповідно до протоколу визнання переможця процедури закупівлі №УПГГК 16(Т)-209 від 12.01.2017 ТОВ  «САН МОТОРС» з пропозицією    3 197 500 грн. визнано переможцем.
Відповідно до пункту 14.9 Порядку визначено, що Замовник у строк, що становить не більше двадцяти одного робочого дня з моменту закінчення електронного аукціону, здійснює аналіз визначеної системою пропозиції з найнижчою ціною на предмет відповідності Учасника, що її подав встановленим кваліфікаційним вимогам та аналіз запропонованого товару, роботи чи послуги на відповідність технічним вимогам. У разі відповідності пропозиції Учасника вимогам, зазначеним в документації допорогових торгів, такий Учасник визнається переможцем закупівель, про що складається протокол Комітету. Пропозиції інших Учасників у такому випадку не розглядаються.
Враховуючи, що за результатами електронного реверсивного аукціону  найнижчу ціну запропоновано Учасником ТОВ  «САН МОТОРС», предмет закупівлі якого відповідав встановленим технічним і кваліфікаційним вимогам, ТОВ  «САН МОТОРС» визнано переможцем.
Разом з цим, ПАТ «УГВ» приймає до уваги інформацію викладену у скарзі, якість автомобілів буде оцінено при їх прийнятті  та в процесі виконання договору.