№ 54: ТОВ "Автосвіт Миколаїв"

Jun 14, 2017 Відхилено
Full name of the legal entity of the complainant: ТОВ "Автосвіт Миколаїв"
Procedure title: 16Т-650 29.10.4 - Автомобілі для перевезення вантажів (Автомобіль вантажний пікап з колісною формулою 4х4)
The name of the branch in respect of whose actions the complaint is sent: АТ "Укргазвидобування"
USREOU of the applicant: 36317648
Grounds for complaint: Скарга щодо процесу контрактування в частині відповідності внутрішнім документам Товариства та вимогам документації процедури закупівлі/реалізації
Prozorro complaint downloaded? No
The reason is not downloading a complaint against Prozorro
Mail applicant: Borys.ovcharenko@ugv.com.ua
Contacts applicant: Borys.ovcharenko@ugv.com.ua
Name of signatory complaints: Borys.ovcharenko@ugv.com.ua
The essence of the complaint, the requirements:

Пропозиція ТОВ "ТД "Автосвіт Миколаїв" відхилена, в порушення ЗУ "Про публічні закупівлі". Між ТОВ фірма "Алмаз Мотор ЛТД" та ТОВ "ВТП "Інжпроект" є ознаки узгоджених дій. ТОВ фірма "Алмаз Мотор, ЛТД" та ТОВ "ВТП "Інжпроект" перекручені вимоги до предмета закупівлі. Зазначено замовником: "Кузов 4-х дверний пікап з даблкабіною, кліренс не менше 206 мм; кліренс не більше 230 мм" при цьому обидва учасника в Додатку 2 до ДПЗ зазначають "кліренс не менше 200 мм". Додаток №2 до ДПЗ ТОВ фірма "Алмаз Мотор, ЛТД" та ТОВ "ВТП Інжпроект" оформлені з однаковими граматичними помилками , "кріренс 208 мм" замість "кліренс 208 мм". Додаток №2 оформлено учасниками - ТОВ фірма "Алмаз Мотор, ЛТД" та ТОВ "ВТП "Інжпроект" цілком ідентично, одним шрифтом із однаковими відступами та табуляціями із однаковим розміщенням інформації на аркуші паперу тощо. Позиція даних учасників при проведенні аукціону була цілком пасивною.

The decision of the conflict commission:

Відповідно до протоколу відхилення пропозицій учасників електронних торгів №16Т-650 від 15.12.2016 пропозицію ТОВ «ТД Автосвіт Миколаїв» відхилено на підставі пункту 13.1 Порядку закупівель товарів, робіт та послуг ПАТ «УГВ», затвердженого Наказом №139 від 15.03.2016 (далі по тексту – Порядок) у зв‘язку із невідповідністю вимогам документації процедури закупівлі.
Пунктом 2 розділу II документації електронних торгів  визначено, що протягом 5 робочих днів за дати аукціону учасник повинен надати пакет оригіналів документів, зазначених в пункті 1 цього ж розділу. У разі не надання повного пакету документів у зазначений термін, Замовник має право дискваліфікувати  Учасника.
П‘ятий робочий день до якого Учаснику - ТОВ «ТД Автосвіт Миколаїв» необхідно надати документацію завершився 13.12.2016.
Враховуючи, що зазначені документи взагалі не надано, пропозицію ТОВ «ТД Автосвіт Миколаїв»  відхилено.
Також повідомляємо, що ПАТ «УГВ» не є замовником у розумінні Закону України «Про публічні закупівлі», процедури закупівлі проводяться згідно внутрішніх документів товариства, зокрема: Порядку придбання товарів та послуг шляхом проведення електронних закупівель ПАТ «УГВ», затвердженого Наказом №456 від 18.12.2015, Порядку закупівель товарів, робіт та послуг шляхом проведення електронних закупівель, затвердженого Наказом №139 від 15.03.2016.
Крім того, відповідно до пункту 12.2. Порядку, до реєстру недобросовісних Учасників включаються Учасники, що вчинили несхвальні та антиконкурентні узгоджені дії.
Відповідно до статті 6 Закону України «Про захист економічної конкуренції» антиконкурентними узгодженими діями, визнаються узгоджені дії, які стосуються:
1) встановлення цін чи інших умов придбання або реалізації товарів;
2) обмеження виробництва, ринків товарів, техніко-технологічного розвитку, інвестицій або встановлення контролю над ними;
3) розподілу ринків чи джерел постачання за територіальним принципом, асортиментом товарів, обсягом їх реалізації чи придбання, за колом продавців, покупців або споживачів чи за іншими ознаками;
4) спотворення результатів торгів, аукціонів, конкурсів, тендерів;
5) усунення з ринку або обмеження доступу на ринок (вихід з ринку) інших суб\'єктів господарювання, покупців, продавців;
6) застосування різних умов до рівнозначних угод з іншими суб\'єктами господарювання, що ставить останніх у невигідне становище в конкуренції;
7) укладення угод за умови прийняття іншими суб\'єктами господарювання додаткових зобов\'язань, які за своїм змістом або згідно з торговими та іншими чесними звичаями в підприємницькій діяльності не стосуються предмета цих угод;
8) суттєвого обмеження конкурентоспроможності інших суб\'єктів господарювання на ринку без об\'єктивно виправданих на те причин.
Враховуючи, що Конфліктна комісія не вбачає достатніх доказів, які свідчать про наявність ознак антиконкурентих узгоджених дій, а також те, що рішень уповноважених органів з цього приводу до ПАТ «УГВ» не надходило, Ваша скарга задоволенню не підлягає.