№ 514: Товариство з обмеженою відповідальністю "Дріллтех-імпорт"

Jan 3, 2018 Задоволено
Full name of the legal entity of the complainant: Товариство з обмеженою відповідальністю "Дріллтех-імпорт"
Procedure title: 43130000-3 - Бурове обладнання (Елеватори в асортименті) 10 лотів
The name of the branch in respect of whose actions the complaint is sent: АТ "Укргазвидобування"
USREOU of the applicant: 39720116
Grounds for complaint: Скарга щодо відбору Контрагентів
Prozorro complaint downloaded? No
The reason is not downloading a complaint against Prozorro
Mail applicant: office@drilltech.com.ua
Contacts applicant: +380954007473
Name of signatory complaints: Бодін Максим Володимирович
The essence of the complaint, the requirements:

СКАРГА Оголошення № 17Т-597 від 26.10.2017р. Закупівля :UA-2017-10-27-002113-c Відповідно до протоколу вибору переможця допорогової закупівлі №17Т-597 від 29.12.2017р. , Замовником визнано переможцем допорогової закупівлі - Лот № 4 - ТОВ "ВО "ЕНЕРГОМАШКОМПЛЕКТ" з ціною пропозиції 7 923 600,00 (грн. з ПДВ). Детально вивчивши пропозицію учасника ТОВ "ВО "ЕНЕРГОМАШКОМПЛЕКТ" наше підприємство приходить до висновку, що пропозиція учасника містить ряд невідповідностей, які можуть призвести до небезпечних ситуацій при застосуванні запропонованого обладнання. 1. Учасником не зазначене кліматичне виконання, що означає, що обладнання пропонується в стандартному виконанні та не може застосовуватися при температурі навколишнього середовища нижче -20Co. Даний параметр чітко прописаний в Додатку 2 до тендерної документації та не може бути проігнорований з огляду на кліматичні умови, в яких обладнання буде застосовуватися. Відповідно до стандарту API Spec. 8C - на все обладнання, що планується до експлуатації при температурах нижче -20Co, обов’язково має бути нанесене маркування SR2. Відповідно до стандарту, SR2 означає випробування матеріалу при аномально низьких температурах (нижче -20Co) в процесі виробництва литва та поковок а також спеціальну термічну обробку. Безумовно таке виконання є спеціальним та суттєво впливає на комерційну складову. 2. Невідповідність максимальних робочих вантажопід’ємностей . В пропозиції учасника ТОВ "ВО "ЕНЕРГОМАШКОМПЛЕКТ" взято за одиницю виміру Американську тону - що не відповідає технічним вимогам. 100ам. Тон = 91т. (метрична). Отже провівши прості розрахунки робимо висновок, що Найменування 1 та 4 не відповідають умовам по параметру робочих навантажень. 3. Учасником не зазначені діаметри проточок. Замовником у Додатку 2 до документації чітко зазначені вищевказані діаметри, що в свою чергу обов’язково має бути відображено в технічних характеристиках всіх учасників. До прикладу в найменуванні 1, учасник ТОВ "ВО "ЕНЕРГОМАШКОМПЛЕКТ" зазначає, що елеватор, призначений для роботи з НКТ з зовнішньою висадкою, що в свою чергу не відповідає технічним вимогам закупівлі. Замовником не зазначена висадка НКТ, що означає, що труби НКТ, для роботи з якими планується використання вищевказаного елеватора - без висадки. Діаметр проточки у елеватора НКТ для труб з зовнішньої висадкою значно перевищує зазначений замовником діаметр. Різниця складає більше 6мм., що унеможливлює використання даного обладнання. Враховуючи вищевикладене прошу: 1) Прийняти скаргу до розгляду; 2) Скасувати протокол вибору переможця допорогової закупівлі №17Т-597 від 29.12.2017р.

The decision of the conflict commission:

Інформація викладена у скарзі прийнята до уваги.

Додатком 2 документації допорогової закупівлі встановлені технічні характеристики на предмет закупівлі, зокрема вантажопідйомність елеваторів повинна складати 100 тн. (у європейських вимірах). За результатами вивчення оригіналів документів учасника ТОВ «ВО «Енергомашкомплект» (першоджерело на англійській мові)  встановлено, що Учасником заначено вантажопідйомність «100 tons», що у перекладі становить 100 американських тон або 90,7 європейських (метричних, довгих) тонн (tonns).

Таким чином, пропозиція ТОВ «ВО «Енергомашкомплект» не відповідає додатку 2 документації допорогової закупівлі.

За результатами засідання Конфліктною комісією прийнято рішення рекомендувати Тендерному комітету: скасувати протокол вибору переможця допорогової закупівлі №17Т-597 від 29.12.2017.

  • Скарга 17Т-597.pdf