№ 510: ООО "ЕсАй БІС"

Dec 27, 2017 Відхилено
Full name of the legal entity of the complainant: ООО "ЕсАй БІС"
Procedure title: 17Т-672_Обладнання для інформаційної мережі Товариства в асортименті
The name of the branch in respect of whose actions the complaint is sent:
USREOU of the applicant: 32553597
Grounds for complaint: Скарга щодо умов, визначених у документації із закупівлі
Prozorro complaint downloaded? No
The reason is not downloading a complaint against Prozorro
Mail applicant: borys.ovcharenko@ugv.com.ua
Contacts applicant: reg.tender@sibis.com.ua
Name of signatory complaints: Фещенко Роман
The essence of the complaint, the requirements:

Шановні панове! У Додатку №2 Тендерної Документації "ТЕХНІЧНІ ВИМОГИ, ЯКІСНІ ХАРАКТЕРИСТИКИ ТА ОСНОВНІ УМОВИ ПОСТАЧАННЯ" для серверу Тип 1 вказні наступні вимоги: "Жорсткі диски кількістю 16 шт. об’ємом по 10 Тб, інтерфейс NL-SAS, швидкість обертання 7.2K rpm, швидкість передачі даних 12 Гбіт/с, форм-фактора (3,5“)". Повідомляємо, що зазначена вимога є унікальною властивістю для серверів DellEMC R730xd. Таким чином при проведенні даної закупівлі Замовник обмежує можливість інших учасників постачати рішення інших виробників. Згідно із пунктом 3 статті 5 Закону України «Про публічні закупівлі» від 25.12.2015 №922-VIII (надалі - Закон) Замовник не може встановлювати дискримінаційні вимоги до учасників. Відповідно до пункту 4 статті 22 Закону тендерна документація не повинна містити вимог, що обмежують конкуренцію та призводять до дискримінації учасників. Отже, Замовником при виборі предмету закупівлі, формуванні Тендерної документації порушено вимоги статті 3, статті 5 та статті 22 Закону. Просимо звернути на це увагу та внести зміни до тендерної документації шляхом усунення порушень Закону в частині дискримінації учасників.

The decision of the conflict commission:

Враховуючи, що технічними вимогами передбачено характеристики, які повинні бути не гірші ніж зазначені у додатку 2 документації допорогової закупівлі, а також участь у даній закупівлі учасника ТОВ «ІТ-Солюшнс» з товаром виробництва Hewlett Pаckard, дискримінаційних умов в закупівлі не встановлено.

Разом з цим повідомляємо, що ПАТ «УГВ» не є замовником у розумінні Закону України «Про публічні закупівлі» та, відповідно, процедури закупівлі проводяться згідно внутрішніх документів Товариства, зокрема: Порядку закупівель товарів, робіт та послуг.

На підставі викладеного Ваша скарга задоволенню не підлягає.