№ 262: Товариство з Обмеженою Відповідальністю "Лаунч Україна"

Sep 27, 2017 Відхилено
Full name of the legal entity of the complainant: Товариство з Обмеженою Відповідальністю "Лаунч Україна"
Procedure title: Допорогова закупівля № ПГВ17(Т)-171 від 14.08.2017 р.
The name of the branch in respect of whose actions the complaint is sent:
USREOU of the applicant: 39803574
Grounds for complaint: Скарга щодо процесу контрактування в частині відповідності внутрішнім документам Товариства та вимогам документації процедури закупівлі/реалізації
Prozorro complaint downloaded? No
The reason is not downloading a complaint against Prozorro
Mail applicant: launch.ukraine@gmail.com
Contacts applicant: 067-570-32-42 Артем Анатолійович Пичурин
Name of signatory complaints: Сергій Анатолійович Бринза, директор
The essence of the complaint, the requirements:

Оскарження протоколу № ПГВ17(Т) -171 Вм від 26.09.2017р

The decision of the conflict commission:

Відповідно до протоколу відміни процедури допорогової закупівлі №ПГВ 17(Т)-178 від 26.09.2017 відхилені пропозиції ТОВ «Лаунч Україна», ТОВ «Топтул» на підставі пункту 9.1 Порядку закупівель товарів, робіт та послуг ПАТ «УГВ», затвердженого Наказом №497 від 01.08.2017 (далі -Порядок)  у зв‘язку із наявністю параметрів «Стоп-інформація».

Конфліктною комісією перевірено підстави для застосування параметрів «Стоп-інформація» до ТОВ «Лаунч Україна» під час проведення кваліфікації Вашої пропозиції, за результатами якої надані відповідні рекомендації тендерному комітету ГПУ «Полтавагазвидобування».

В той же час, враховуючи те, що процедура закупівлі відмінена, а Порядком закупівель товарів, робіт та послуг від 01.08.217 № 496   не передбачено можливість поновити проведення закупівель у разі її відміни, повернутися до розгляду пропозиції ТОВ «Лаунч Україна» не є можливим.

Окремо повідомляємо, що в процесі розгляду скарги, конфліктною комісією перевірено обставини проведення процедури закупівлі ПГВ17(Т)-171, зокрема встановлено, що у аукціоні який проходив 30.08.2017 брало участь лише два учасники ТОВ «Топтул», ТОВ «Лаунч Україна», під час аукціону Учасники жодного кроку на зменшення ціни від початкової заявки не здійснили, тобто торгів між ними не було. 

Під час перевірки службою безпеки встановлено, що одним із засновників ТОВ «Лаунч Україна» (на час перевірки) є Пичурин Артем Анатолійович, адреса: 94518, Луганська обл., м.Хрустальний, Мікрорайон №3, будинок 52, кв. 80 (50% статутного капіталу), а засновником ТОВ «Топтул» є Пичурин Євген Анатолійович, адреса: 94518, Луганська обл., м.Хрустальний, Мікрорайон №3, будинок 52, кв. 80 (50% статутного капіталу).

Засновники учасників  Пичурин А.А. та Пичурин Є.А. знаходяться за однією адресою, що може свідчити, що останні є членами сім’ї та можуть мати вирішальний вплив на здійснення контролю учасників, що у свою чергу може  впливати на результати аукціонів шляхом здійснення узгоджених антиконкурентних дій.

У зв’язку з наведеними вище обставинами, Конфліктною комісією рекомендовано ГПУ «Полтавагазвидобування» направити до Антимонопольного комітету заяву та матеріали стосовно закупівлі ПГВ17(Т)-171 з проханням перевірити наявність антиконкурентних узгоджених дій між ТОВ «Топтул», ТОВ «Лаунч Україна» під час цієї закупівлі.

  • відповідь.pdf