№ 26: ТОВ "Компанія Б.І.Г. Холдинг"

Jun 12, 2017 Відхилено
Full name of the legal entity of the complainant: ТОВ "Компанія Б.І.Г. Холдинг"
Procedure title: 16П-052 33.12.1 Ремонтування та технічне обслуговування машин загальної призначеності. (послуги з капітального ремонту ДВЗ Wola-71H12)
The name of the branch in respect of whose actions the complaint is sent: АТ "Укргазвидобування"
USREOU of the applicant: 39826539
Grounds for complaint: Скарга щодо відбору Контрагентів
Prozorro complaint downloaded? No
The reason is not downloading a complaint against Prozorro
Mail applicant: Borys.ovcharenko@ugv.com.ua
Contacts applicant: Borys.ovcharenko@ugv.com.ua
Name of signatory complaints: Горбатих І.О.
The essence of the complaint, the requirements:

По результатам процедури закупівлі укладено відповідний договір №УБГ 336/010-16 про надання послуг від 15.08.2016, який було виконано нами у погоджений термін та без зауважень по якості виконаних робіт. Тому ми дуже здивовані переліком зауважень, що вказані у проекті рішення Конфліктної комісії, та пропозицією внесення у "чорний" список ТОВ "Компанія Б.І.Г. Холдинг" та ТОВ "Спецремонт-Сервіс" - ексклюзивного представника виробника України. Абсурдність ситуації полягає в тому, що єдиного представника заводу-виробника, який має право надавати дилерські повноваження від імені виробника, практично хочуть позбавити права співпрацювати з ПАТ "УГВ" та іншими компаніями, що працюють у цій сфері та хочуть мати офіційні повноваження та компетенцію. Не зрозуміло чому елементарні, загальноприйняті вимоги до компаній, що приймають участь у тотожних процедурах закупівлі, тлумачаться, як обмеження конкуренції. Не можуть виконувати якісно капітальний ремонт ДВЗ компанії, які не мають відповідного досвіду та підтверджених прав на виконання робіт. Комісія вказує на нібито гарантійний виипадок по виконаним роботам, що є абсолютно невірним, оскільки нашої вини у цьому не має. Акт про наявність недоліків від 18.10.2016, що був складений комісією по результатам розбирання ДВЗ додається. Наступного дня після приїзду нашої мобільної бригади, на період з"ясування ситуації для зменшення простоїв, нами було надано інший двигун, який до цього часу працює на філії БУ "Укрбургаз". Зауваження, щодо оформлення документів, ми не можемо конкретно коментувати, оскільки до нас не було жодного звернення чи запиту з цього приводу. На офіційному сайті ПАТ "УГВ" взагалі відсутня будь-яка інформація щодо скарги по вищевикладеній процедурі. Складається загальне враження, що у когось є непереборне бажання звести рахунки з нашою компанією підкилимно, без зайвого розголосу, хоча робота Конфліктної комісії має будуватись на протилежних принципах.

The decision of the conflict commission:

У вказаній скарзі ТОВ «Компанія «Б.І.Г. Холдинг» зазначає про начебто непрозору та «підкилимну» роботу Конфліктної комісії ПАТ «УГВ», її намір включити Ваше підприємство до реєстру недобросовісних учасників та взагалі «звести рахунки» з ТОВ «Компанія «Б.І.Г. Холдинг».

Однак, ПАТ «УГВ» зазначає, що вказані обвинувачення на адресу Конфліктної комісії ПАТ «УГВ» є надуманими та такими, що не відповідають дійсності з огляду на наступне.

Так, до Конфліктної комісії ПАТ «УГВ» надійшла скарга ПАТ «Івано-Франківський локомотиворемонтний завод» № 809/07 від 25.07.2016 щодо проведення процедури закупівлі № 16П-052 «33.12.1 Ремонтування та технічне обслуговування машин загальної призначеності (послуги з капітального ремонту ДВЗ Wola-71H12)». На їхню думку, вищевказана процедура була проведена з порушенням, а їхню пропозицію було неправомірно відхилено, а тому процедуру закупівлю необхідно відмінити. Крім того, у скарзі вказувалися на окремі питання діяльності інших учасників, які також були опрацьовані Конфліктною комісією.
За результатами проведеного аналізу вказаної скарги, на своєму засіданні Конфліктна комісія ПАТ «УГВ» прийняла рішення про відсутність підстав для відміни процедури закупівлі, як того вимагало ПАТ «Івано-Франківський локомотиворемонтний завод».

В той же час, комісією були надані рекомендації щодо проведення перевірки дотримання виконання вимог, передбачених укладеним БУ «Укрбургаз» та Вашою компанією договором №УБГ 335/010-16 від 15.08.2016 про надання послуг на ремонт двигунів. Проведення перевірок виконання контрагентами своїх зобов’язань за договором є звичайною практикою Товариства та спрямована, в першу чергу, на захист законних прав та інтересів ПАТ «УГВ», а не з ціллю включити окреме підприємство до «чорного списку», як Ви вказуєте у своїй скарзі.

Вже після проведення вказаної перевірки, на засіданні Конфліктної комісії ПАТ «УГВ» знову було винесене питання щодо процедури проведення закупівлі та виконання договору на ремонт двигунів. На вказаному засіданні комісією було прийнято рекомендації щодо розроблення стратегій закупівлі послуг з ремонту двигунів, дотримання структурними підрозділами вимог чинного законодавства, у т.ч. в частині належного бухгалтерського оформлення первинних документів, а також щодо вчинення інших організаційно-розпорядчих дій, спрямованих на посилення договірної дисципліни. При цьому, жодних рекомендацій чи будь-яких проектів рішень щодо порушень зі сторони  ТОВ «Компанія «Б.І.Г. Холдинг»  під час проведення тендеру та виконання договору, Конфліктна комісія не приймала та не мала наміру приймати.

Більш того, станом на 18.11.2016 претензій щодо якості капітального ремонту БУ «Укрбургаз» до ТОВ «Компанія Б.І.Г. Холдинг» не має, про що також озвучувалось в процесі засідань Конфліктної комісії, у т.ч. на якому Ви були пристуні. А тому незрозуміло, звідки Ваша компанія робить хибний висновок, що Конфліктна комісія «вказує на нібито гарантійний випадок по виконаним роботам, що є абсолютно невірним».

Окремо звертаємо увагу, що результати діяльності Конфліктної комісії оприлюднюються на офіційному сайті ПАТ «УГВ» на сторінці «Конфліктна комісія». Однак, скарга ПАТ «Івано-Франківський локомотиворемонтний завод» № 809/07 від 25.07.2016 надійшла до Конфліктної комісії ще до початку запуску сторінки «Конфліктна комісія» на сайті Товариства, тому дана скарга та рішення щодо неї не було оприлюднені, що не є порушенням внутрішніх документів Товариства та, відповідно, не надає право ТОВ «Компанія Б.І.Г. Холдинг» звинувачувати Товариство у непрозорій та нечесній роботі.

В той же час, враховуючи, що у ТОВ «Компанія Б.І.Г. Холдинг» є зауваження щодо відсутності будь-якої інформації щодо скарги по вищевказаній процедурі, Конфліктною комісією з метою забезпечення принципів прозорості та відкритості прийнято рішення оприлюднити дану скаргу та рішення з цього приводу.

Таким чином, інформація, наведена у  скарзі №047/1611 від 08.11.2016 про начебто намір Конфліктної комісії включити Ваше підприємство до реєстру недобросовісних учасників, «підкилимної» та непрозорої роботи є хибною, неправдивою та підлягає спростуванню.

Разом з цим, звертаємо увагу, що договором №УБГ 335/010-16 від 15.08.2016 про надання послуг, укладеним між ТОВ «Компанія Б.І.Г. Холдинг» та ПАТ «УГВ», встановлено антикорупційні застереження.

Згідно абзацу пункту 12.1 Договору кожна із Сторін цього Договору відмовляється від стимулювання будь-яким чином працівників іншої Сторони, в тому числі шляхом надання грошових сум, подарунків, безоплатного виконання на їх адресу робіт (послуг) та іншими, не пойменованими у цьому пункті способами, що ставить працівника в певну залежність і спрямованого на забезпечення виконання цим працівником будь-яких дій на користь стимулюючої його Сторони.

Під діями працівника, здійснюваними на користь стимулюючої його Сторони, розуміються:
- надання невиправданих переваг у порівнянні з іншими контрагентами;
- надання будь-яких гарантій;
- прискорення існуючих процедур;
- інші дії, що виконуються працівником в рамках своїх посадових обов\'язків, але йдуть врозріз з принципами прозорості та відкритості взаємин між Сторонами.

Пунктом 12.2. Договору передбачено, що у разі виникнення у Сторони підозр, що відбулося або може відбутися порушення будь-яких антикорупційних умов, відповідна Сторона зобов\'язується повідомити іншу Сторону у письмовій формі.
 Як вже було зазначено вище, у скарзі ТОВ «Компанія Б.І.Г. Холдинг» №047/1611 від 08.11.2016, наведені безпідставні обвинувачення у роботі Конфліктної комісії, при цьому наводиться хибна та неперевірена інформація, яка, ймовірно, була отримана від працівників ПАТ «УГВ» та/або інших осіб.

З огляду на встановлені договором №УБГ 335/010-16 від 15.08.2016 вимоги повідомляти сторони один одного про будь-які дії працівників, що йдуть врозріз з принципами прозорості та відкритості взаємин між Сторонами, прошу терміново повідомити:
-  прізвища, ім′я, по-батькові, посади осіб, які надали Вам недостовірну інформацію, яка була в подальшому відображена в абзацах 2, 4, 7, 9 скарги ТОВ «Компанія Б.І.Г. Холдинг» №047/1611 від 08.11.2016.
- назви компаній, про які Ви зазначаєте у абзаці 6, якщо це ПАТ «Івано-Франківський локомотиворемонтний завод» або ТОВ «СПЕЦРЕМОНТ», повідомити джерела отримання такої інформації, оскільки досвід виконання аналогічних договорів  ПАТ «Івано-Франківський локомотиворемонтний завод» та ТОВ «СПЕЦРЕМОНТ» не оприлюднювався ПАТ «УГВ».

У разі відсутності спростування ТОВ «Компанія Б.І.Г. Холдинг» своїх хибних та неправдивих обвинувачень на дії Конфліктної комісії, а також   ненадання зазначеної інформації та пояснень, ПАТ «УГВ» залишає за собою право звернутися до суду з позовом до Вашої компанії за захистом своєї ділової репутації, а також на перегляд взаємних відносин з огляду на вищевказані обставини.