№ 243: ТОВ "Меч-1"

Sep 12, 2017 Відхилено
Full name of the legal entity of the complainant: ТОВ "Меч-1"
Procedure title: 17Т-378_Головки колонні та арматура фонтанна в асортименті (2 Лоти)
The name of the branch in respect of whose actions the complaint is sent: АТ "Укргазвидобування"
USREOU of the applicant: 40671350
Grounds for complaint: Скарга щодо умов, визначених у документації із закупівлі
Prozorro complaint downloaded? No
The reason is not downloading a complaint against Prozorro
Mail applicant: borys.ovcharenko@ugv.com.ua
Contacts applicant: 84404, Донецька обл., м.Лиман, вул. Привокзальна, 20б
Name of signatory complaints: Мачетний О.І.
The essence of the complaint, the requirements:

У документації передбачена поставка предмета закупівлі за ГОСТом або еквівалент за стандартами API, LU, DD-NL, PSL-2, PR2. ТОВ "Меч-1" запропонувало товар за стандартами ГОСТ, пропозиція відповідала усім технічним вимогам.

The decision of the conflict commission:

ПАТ «УГВ» не є замовником у розумінні Закону України «Про публічні закупівлі» та, відповідно, процедури закупівлі проводяться згідно внутрішніх документів Товариства, зокрема: Порядку закупівель товарів, робіт та послуг.
Відповідно до протоколу відхилення учасників електронних торгів №17Т-378 від 27.07.2017 відхилено пропозицію ТОВ «Меч-1» на підставі пункту 9.1 Порядку закупівель товарів, робіт та послуг ПАТ «УГВ», затвердженого Наказом №690 від 19.12.2016  у зв‘язку із невідповідністю вимогам документації процедури закупівлі.
Пунктом 7 Додатку 1 документації допорогової закупівлі встановлений критерій «МТР, що постачає Учасник, повинні відповідати вимогам «УГВ», обов'язковим законодавчим вимогам та вимогам нормативно-технічної документації (ГОСТ, ОСТ, ТУ, СТО або іншим нормативним документам країни-виробника, якщо це стосується даних матеріалів/обладнання)», для підтвердження цього критерію учаснику необхідно надати, окрім документів щодо відповідності ГОСТ, також додатково копію сертифікату на право використання офіційної монограми  АРІ Spec 6 А. ТОВ «Меч-1» зазначений сертифікат не надано.
Сертифікат API надає право використовувати офіційну монограму API  при виробництві відповідних деталей та включає специфічні умови підтвердження якості менеджменту в нафтогазовій промисловості.  В будь-якому випадку якість обладнання повинна відповідати міжнародному стандарту API. Наявність даного сертифікату є і залишиться обов’язковою вимогою для ПАТ «УГВ».
Також пропозиція ТОВ «Меч-1»  відхилена у зв’язку із відсутністю  копії дозволу Держгірпромнагяду (Держпраці) України про застосування технічного устаткування об'єктів нафтогазовидобувної промисловості; сертифікату відповідності наданого на обладнання відповідно до ДСТУ ГОСТу 5762-2004, температурного виконання, що не відповідає пункту 7 Додатку 1, Додатку 2 документації допорогової закупівлі.
На підставі викладеного пропозиція ТОВ «Меч-1» відхилена, а скарга задоволенню не підлягає.
 
  • Скарга Меч-1.pdf