№ 230: ТОВ "Альянс"

Sep 1, 2017 Відхилено
Full name of the legal entity of the complainant: ТОВ "Альянс"
Procedure title: 17Т-378_Головки колонні та арматура фонтанна в асортименті (2 Лоти)
The name of the branch in respect of whose actions the complaint is sent: АТ "Укргазвидобування"
USREOU of the applicant: 21877138
Grounds for complaint: Скарга щодо відбору Контрагентів
Prozorro complaint downloaded? No
The reason is not downloading a complaint against Prozorro
Mail applicant: borys.ovcharenko@ugv.com.ua
Contacts applicant: 49000, м.Дніпро, вул. Рогалева 28, оф.233
Name of signatory complaints: Жмуренко Г.М.
The essence of the complaint, the requirements:

ТОВ "Альянс" направлено скаргу через установу зв'язку, однак відповідне рішення Конфліктної комісії з цього приводу відсутнє. У документації передбачена поставка предмета закупівлі за ГОСТом або еквівалет за стандартами API, LU, DD-NL, PSL-2, PR2. ТОВ "Альянс" запропонувало товар за стандартами ГОСТ, пропозиція відповідала усім технічним вимогам. Пропозиція ТОВ "ДРІЛЛТЕХ ІМПОРТ" не відповідає вимогам Замовника.

The decision of the conflict commission:

Пунктом 1 розділу ІІ документації допорогової закупівлі передбачено, що Учасник по закінченню етапу аукціону повинен надати Замовнику пакет оригіналів документів.

Враховуючи, що пропозиція ТОВ «ДРІЛЛТЕХ ІМПОРТ», надана в оригіналі, відповідає встановленим критеріям кваліфікації та технічним вимогам, дану пропозицію відповідно до протоколу вибору переможця акцептовано.

Відповідно до протоколу відхилення учасників електронних торгів №17Т-378 від 08.08.2017 відхилено пропозицію ТОВ «Альянс» на підставі пункту 9.1 Порядку закупівель товарів, робіт та послуг ПАТ «УГВ», затвердженого Наказом №690 від 19.12.2016  у зв‘язку із невідповідністю вимогам документації процедури закупівлі.

Пунктом 7 Додатку 1 документації допорогової закупівлі встановлений критерій «МТР, що постачає Учасник, повинні відповідати вимогам «УГВ», обов'язковим законодавчим вимогам та вимогам нормативно-технічної документації (ГОСТ, ОСТ, ТУ, СТО або іншим нормативним документам країни-виробника, якщо це стосується даних матеріалів/обладнання)», для підтвердження цього критерію учаснику необхідно надати, окрім документів щодо відповідності ГОСТ, також додатково копію сертифікату на право використання офіційної монограми  АРІ Spec 6 А. ТОВ «Альянс» зазначений сертифікат не надано.

Сертифікат API надає право використовувати офіційну монограму API  при виробництві відповідних деталей та включає специфічні умови підтвердження якості менеджменту в нафтогазовій промисловості.  В будь-якому випадку якість обладнання повинна відповідати міжнародному стандарту API. Наявність даного сертифікату є і залишиться обов’язковою вимогою для ПАТ «УГВ».

На підставі викладеного пропозиція ТОВ «Альянс»  відхилена, а скарга задоволенню не підлягає.

Згідно статті 1 Закону України від 15.01.2015 №124-VIII «Про технічні регламенти та оцінку відповідності», сертифікація – підтвердження відповідності третьою стороною (особою, яка є незалежною від особи, що надає об’єкт оцінки відповідності, та від особи, що заінтересована в такому об’єкті як споживач чи користувач), яке стосується продукції, процесів, послуг, систем або персоналу.

Якщо продукція не входить в перелік обов'язкової до сертифікації, вона може пройти за бажанням виробника, постачальника або замовника добровільну сертифікацію. Заявник самостійно (або за бажанням замовника) визначає, за якими показниками він хоче підтвердити відповідність продукції вимогам стандартів. Тобто наявність сертифікату відповідності є документальним підтвердженням, що товар, який пропонується для постачання відповідає вимогам замовника.

ПАТ «УГВ» жодним чином не зобов′язує учасника або виробників продукції, інтереси яких представляють учасник отримувати сертифікати API. Однак, пропозиція Учасника буде відхилена у разі її невідповідності встановленим критеріям документації процедури закупівлі.

Крім того повідомляємо, що на даний час в системі Prozorro недоступна функція моніторингу скарг учасників процедури закупівлі. Також, у разі не завантаження учасниками в систему Prozorro скарг, по яким Конфліктною комісією рекомендовано скасувати рішення про відхилення/акцепт пропозицій Учасників,  у  Тендерного комітету  відсутня технічна можливість повертатись до розгляду попередніх пропозицій. 

З боку ПАТ «УГВ» вживаються відповідні заходи щодо впровадження в системі Prozorro  функції моніторингу скарг та технічної можливості повертатись до розгляду попередніх пропозицій  за наслідками відповідних оприлюднених рішень.

Тому, звертаємо увагу Учасників на дану технічну проблему та пропонуємо усі наявні скарги вчасно завантажувати до системи Prozorro та додатково дублювати їх на сторінці Конфліктної комісії ПАТ «УГВ» http://ugv.com.ua/page/conflict-commission.

  • _0248.pdf
  • _0249.pdf