№ 211: ТОВ "НД ПРОДАКШН"

Aug 11, 2017 Задоволено
Full name of the legal entity of the complainant: ТОВ "НД ПРОДАКШН"
Procedure title: УПГГК 17(Т)-093: 38420000-5-Прилади для вимірювання витрати, рівня та тиску рідин і газів (Системи вимірювання рівня для АЗС/АЗК в асортименті)
The name of the branch in respect of whose actions the complaint is sent:
USREOU of the applicant: 36356514
Grounds for complaint: Скарга щодо процесу контрактування в частині відповідності внутрішнім документам Товариства та вимогам документації процедури закупівлі/реалізації
Prozorro complaint downloaded? No
The reason is not downloading a complaint against Prozorro
Mail applicant: borys.ovcharenko@ugv.com.ua
Contacts applicant: www.nd.ua
Name of signatory complaints: Пашкевич Л.П.
The essence of the complaint, the requirements:

Скарги щодо постійних виходів з ладу рівнемірів до цього моменту не надходили. Щодо залежності показів при зміні температури (день/ніч), то така розбіжність обумовлена кількома факторами: 1. наводиться приклад надземної газової ємності, яка більш, схильна до впливу температури оточуючого середовища. 2. Зміна об'єму рідини при зміні температури обумовлена фізичними властивостями більшості речовин. На надземній ємності ці коливання помітніші. 3.На надземну ємність встановлено накладні датчики і температура вимірюється ззовні в одній точці. Більша залежність від коливання температури безперечно є недоліком такого рішення, але накладні датчики зазвичай встановлюються в тому випадку, коли ємність не має технічної можливості встановити зонд всередину (відсутні технологічні отвори), або тоді, коли немає технічної можливості зупиняти об'єкт і відкачувати газ, що є безперечною перевагою та єдиним способом в електронному вигляді отримати інформацію про стан рідини в резервуарі. 4. Класична конструкція нашого рівнеміра також передбачає встановлення датчиків всередині будь-якої ємності, де відсутні ризики коливання температур та температура вимірюється в кількох точках, тому висловлювання щодо розбіжності показників при зміні температури (день/ніч) не стосується обладнання в цілому , а тим більше некоректно порівнювати з магнітострикційними рівнемірами. де в принципі немає можливості отримати інформацію про стан рідини без дегазації ємностей та/або їх переробки. Технічна характеристика засобу, яка фіксується в сертифікаті відповідності - це межі допустимої абсолютної похибки вимірювання, абсолютна похибка - це різниця між результатом вимірювання і дійсним (справжнім) значенням фізичної величини в одній контрольній точці і не є технічною характеристикою. Межі абсолютної похибки не менше 1,0 мм даний час рівнемір пройшов процедуру оцінки відповідності, отриманий відповідний сертифікат.

The decision of the conflict commission:

Інформація викладена у скарзі прийнята до уваги.

Рекомендовано Управлінню з переробки газу та газового конденсату при формуванні критеріїв до рівномірів, що плануються до закупівлі,  вирішити питання щодо врахування інформації та фактів стосовно технічних та якісних характеристик товару, що пропонує ТОВ «НД Продакшн», у разі необхідності закупівлі чітко визначеної моделі, модифікації верстату розробити технічну політику. 

  • Скарга ЕД Продакшн друга.pdf