№ 20: ПП Дніпропетровський завод спецінструмента калібрів "Технопрогрес"

Oct 18, 2016 Відхилено
Full name of the legal entity of the complainant: ПП Дніпропетровський завод спецінструмента калібрів "Технопрогрес"
Procedure title: 26.51.6-Інструменти та прилади вимірювальні, контрольні та випробувальні, інші (Лот №1-калібри в асортименті).
The name of the branch in respect of whose actions the complaint is sent:
USREOU of the applicant:
Grounds for complaint: Скарга щодо умов, визначених у документації із закупівлі
Prozorro complaint downloaded? No
The reason is not downloading a complaint against Prozorro
Mail applicant: Україна, м. Дніпро, проспект Олександра Поля, буд. 96-б, кв.18
Contacts applicant: Україна, м. Дніпро, проспект Олександра Поля, буд. 96-б, кв.18
Name of signatory complaints: Вайнер Ілля Львович
The essence of the complaint, the requirements:

Розглянувши процес оцінки пропозицій згідно електронних торгів №16Т-542 від 23.08.2016р., ми побачили, що було дискваліфіковано постачальника, який мав намір постачання на Ваше підприємство неякісної продукції з Китаю, та дякуємо, що технічна оцінка переможця торгів була проведена з урахуванням наших скарг, що до виробника, якості та відповідності до ДСТУ. Доводимо до Вашого відома, що наступний учасник ТОВ ВКФ «ЗОВНІШТОРГ-МІКРОН» має дилерські повноваження, але не є виробником саме різьбових калібрів та не має обладнання для їхнього виготовлення. У даного підприємства відсутня калібрувальна лабораторія, яка має право на калібрування та атестацію ЗВТ. Наголошуємо, що це свідчить про те, що відпускна ціна вищевказаної продукції однозначно є завищеною від ціни виробника. У зв'язку з вищевказаним, нагадуємо щодо ситуації, яка склалася, навколо електронних торгів №16Т-542 від 23.08.2016р.,в яких наше підприємство не мало можливості безпосередньої участі в самому реверсивному аукціоні, згідно причин які вказані у листі вихідний № 0909/2016 від 09.09.2016р., а найголовніше не мало можливості знизити вартість лота №1 до обґрунтованого ціноутворення. Повідомляємо, що наше підприємство готово працювати з Вашим підприємством, надавши істотну знижку на калібри, яка буде економічно вигідною та істотно знизить витрати коштів Вашого підприємства. ПП ДЗСК «Технопрогрес» прийняло рішення та повідомляє Вас о зниженні вартості на виготовлення продукції згідно тендеру № 16Т-542 від 23.08.2016р. (Лот № 1 –Калібри в асортименті) до 2 800 000 грн. з ПДВ (два мільйони вісімсот тисяч гривень), та повідомляємо, що ця сума не є остаточною. Умови оплати-100% оплата по факту поставки протягом 30 календарних днів з дати постачання. Умови поставки - СРТ за рахунок виробника. Звертаємо Вашу увагу на те, що різниця між вищевказаною запропонованою вартістю нашим підприємством та сумою пропозиції ТОВ ВКФ «ЗОВНІШТОРГ-МІКРОН» складає 902 500, 00 грн. з ПДВ.

The decision of the conflict commission:

Електронні закупівлі товарів робіт та послуг в ПАТ «УГВ» проводяться на підставі Порядку придбання товарів та послуг шляхом проведення електронних закупівель ПАТ «УГВ», затвердженого Наказом №456 від 18.12.2015 (далі по тексту - Порядок). Відповідно до протоколу відхилення учасників електронних торгів №16Т-542 від 04.10.2016 пропозицію ПП «Українська сервісна бурова компанія-1» відхилено на підставі абзацу 3 пункту 4.10 Порядку у зв‘язку із невідповідністю пропозиції технічним вимогам до предмета закупівлі та вимогам до кваліфікації учасників. Відповідно до абзацу 1 пункту 4.10 Порядку визначено, що відповідальний підрозділ у строк, що становить не більше двадцяти одного робочого дня з моменту закінчення електронного реверсивного аукціону, здійснює аналіз визначеної системою пропозиції з найнижчою ціною на предмет відповідності Учасника, що її подав встановленим кваліфікаційним вимогам та аналіз запропонованого товару чи послуги на відповідність технічним вимогам. У разі відповідності пропозиції Учасника вимогам, що зазначені у оголошенні про проведення закупівлі та документації електронних торгів, такий Учасник визнається переможцем. Пропозиції інших Учасників у такому випадку не розглядаються. Відповідно до протоколу акцепту пропозиції процедури закупівлі електронних торгів №16Т-542 від 25.10.2016 ТОВ ВКФ «ЗОВНІШТОРГ-МІКРОН» з пропозицією 3 702 500 грн. визнано переможцем. Враховуючи, що цінова пропозиція ПП «Дніпропетровський завод спецінструмента калібрів «Технопрогрес» складала 4 286 400 грн., тобто більша ніж у ТОВ «ЗОВНІШТОРГ-МІКРОН» (3 702 500 грн.), Ваша пропозиція не розглядалась. Також звертаємо увагу, що Вами було надано неправдиву інформацію Дніпропетровській обласній організації роботодавців щодо причин, з яких Ви не взяли участь у процедурі аукціону, з якою організація звернулася до Прем’єр-міністра України Гройсмана В.Б. Вимагаємо спростування неправдивої інформації. Крім того, ваше підприємство з невідомих причин не взяло участь у наступних торгах на закупівлю калібрів процедура 16Т-574_калібри в асортименті, що була оголошена 23.09.2016.