№ 173: ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "ФОРТІС ГРУПП"

Jul 12, 2017 Відхилено
Full name of the legal entity of the complainant: ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "ФОРТІС ГРУПП"
Procedure title: 17Т-268 24950000-8 - Спеціалізована хімічна продукція (присадка для підвищення цетанового числа дизельних палив)
The name of the branch in respect of whose actions the complaint is sent: АТ "Укргазвидобування"
USREOU of the applicant: 34331571
Grounds for complaint: Скарга щодо процесу контрактування в частині відповідності внутрішнім документам Товариства та вимогам документації процедури закупівлі/реалізації
Prozorro complaint downloaded? No
The reason is not downloading a complaint against Prozorro
Mail applicant: office@fortisgroup.com.ua
Contacts applicant: office@fortisgroup.com.ua
Name of signatory complaints: office@fortisgroup.com.ua
The essence of the complaint, the requirements:

Товариство з обмеженою відповідальністю «ФОРТІС ГРУПП» (надалі - ТОВ «ФОРТІС ГРУПП») було учасником відкритих торгів, які проводилися ПАТ «Укргазвидобування» 31 травня 2017 року, стосовно закупівлі Замовником (ПАТ «Укргазвидобування») 24950000-8 - Спеціалізованої хімічної продукції (присадки для підвищення цетанового числа дизельних палив) та зайняло перше місце в рейтингу пропозицій учасників, сформованому Системою, оскільки запропонувало найменшу ціну у цій закупівлі. Вищенаведена закупівля проводилася відповідно до Документації допорогової закупівлі 24950000-8 - Спеціалізована хімічна продукція (присадка для підвищення цетанового числа дизельних палив), яка була затверджена протоколом засідання Тендерного комітету ПАТ "Укргазвидобування" від «16» травня 2017р. №17Т-268 (надалі – Тендерна документація). Відповідно до умов Тендерної документації, а саме: Додатку 2, Замовник запросив у ТОВ «ФОРТІС ГРУПП» пробу запропонованої присадки для перевірки відповідності її технічним вимогам. ТОВ «ФОРТІС ГРУПП» своєчасно надало ПАТ "Укргазвидобування" пробу запропонованої присадки для проведення лабораторних досліджень. За результатами проведених лабораторних досліджень ПАТ "Укргазвидобування" встановило, що пропозиція Учасника ТОВ "ФОРТІС ГРУПП" не відповідає вимогам Тендерної документації, та Протоколом відхилення пропозицій учасників допорогової закупівлі № 17Т-268 від 22.06.2017р. відхилило пропозицію ТОВ «ФОРТІС ГРУПП». З висновками проведених лабораторних досліджень ПАТ "Укргазвидобування" не можемо погодитися з огляду на нижченаведене: Проба запропонованої ТОВ «ФОРТІС ГРУПП» присадки, як і вся продукція, яку наше підприємство мало намір поставити ПАТ "Укргазвидобування", мають всі необхідні сертифікати, що підтверджують якість та походження товару та цілком відповідають технічній документації, діючим на території України ДЕСТам, та вимогам до якості. Таким чином вважаємо, що висновки проведених лабораторних досліджень ПАТ "Укргазвидобування" є помилковими. З метою отримання вірного результату дослідження ТОВ «ФОРТІС ГРУПП» наполягає на проведенні повторних досліджень у незалежній лабораторії.

The decision of the conflict commission:

Відповідно до протоколу відхилення учасників допорогової закупівлі №17Т-268 від 22.06.2017 відхилено пропозицію ТОВ «Фортіс Групп» на підставі пункту 9.1 Порядку закупівель товарів, робіт та послуг ПАТ «УГВ», затвердженого Наказом №690 від 19.12.2016  у зв‘язку із невідповідністю пропозиції вимогам документації процедури закупівлі.

Пунктом 1 Додатку №2 до документації допорогової закупівлі встановлено характеристику предмета закупівлі: «забезпечення показника «цетанове число» не менше 51 (для літнього варіанту) та не менше 49 (для зимового варіанту) при додаванні присадки до дизельних палив, які мають початковий показник «цетанове число»: 46-48 (для літнього варіанту) та 45-47 (для зимового варіанту)». За результатами досліджень філією УПГГК не підтверджено відповідність запропонованої присадки встановленим технічним вимогам.

На підставі викладеного пропозиція ТОВ «Фортіс Групп» відхилена, а скарга задоволенню не підлягає.

  • -27.06.2017 (1).pdf