№ 139: Dozorro

Jun 14, 2017 Відхилено
Full name of the legal entity of the complainant: Dozorro
Procedure title: 17Т-254 43120000-0 - Врубові та тунелепрохідні, бурильні чи прохідницькі машини для добування вугілля чи гірських порід
The name of the branch in respect of whose actions the complaint is sent: АТ "Укргазвидобування"
USREOU of the applicant: Dozorro
Grounds for complaint: Скарга щодо відбору Контрагентів
Prozorro complaint downloaded? No
The reason is not downloading a complaint against Prozorro
Mail applicant: Dozorro
Contacts applicant: Dozorro
Name of signatory complaints: Dozorro
The essence of the complaint, the requirements:

 

В п.10 Технічних критеріїв кваліфікації Додатку 1 до документації допорогової закупівлі гідравлічних ударних механізмів №17Т-254 встановлена дискримінаційна вимога щодо наявності у Учасника процедури закупівлі власної чи орендованої виробничої бази, оснащеної певним обладнанням. Згідно п.1.26 розділу 1 Порядку закупівель товарів, робіт та послуг ПАТ «Укргазвидобування» затвердженого Наказом від 19.12.2016 р. №690: Товари – продукція, об’єкти будь-якого виду та призначення, у тому числі сировина, вироби, устаткування, технології, предмети у твердому, рідкому і газоподібному стані, а також послуги, пов’язані з поставкою товарів, якщо вартість таких послуг не перевищує вартості самих товарів. А оскільки гідравлічні ударні механізми є товаром, то вимога щодо наявності виробничої бази у постачальника товару не має жодного відношення до його закупівлі і може мати місце тільки у випадку окремої закупівлі послуг щодо ремонту даного товару. В той же час, дана вимога обмежує коло Учасників тендеру, а отже є дискримінаційною.

The decision of the conflict commission:

Наявність виробничої бази з набором необхідного обладнання для ремонту і тестування бурильних ясів є обов’язковою вимогою. Предмет закупівлі є високотехнологічним обладнанням, яке потребує постійного обслуговування (через кожні 300-400 годин роботи), змінних запчастин і ремонтів.
      Наявність виробничої бази забезпечить отримання своєчасної технічної і технологічної допомоги, і уникнення простоїв під час обслуговування і ремонту обладнання. Також  на виробничій базі Кандидата передбачено проведення навчання персоналу Покупця, що наведено у  проекті договору.