№ 121: ТОВ ВКФ "ВІТЛЮС"

Jun 14, 2017 Відхилено
Full name of the legal entity of the complainant: ТОВ ВКФ "ВІТЛЮС"
Procedure title: UA-2017-03-29-001292-b 17Т-139_Балони шино-пневматичні в асортименті
The name of the branch in respect of whose actions the complaint is sent: АТ "Укргазвидобування"
USREOU of the applicant: 19428574
Grounds for complaint: Скарга щодо процесу контрактування в частині відповідності внутрішнім документам Товариства та вимогам документації процедури закупівлі/реалізації
Prozorro complaint downloaded? No
The reason is not downloading a complaint against Prozorro
Mail applicant: nordsm1@gmail.com
Contacts applicant: nordsm1@gmail.com
Name of signatory complaints: nordsm1@gmail.com
The essence of the complaint, the requirements:

Скарга № 16 від 03.05.2017 Наше підприємство виявило бажання взяти участь у відповідному тендері (UA-2017-03-29-001292-b) та згідно з вимогами Замовника подало свою пропозицію. За результатами розгляду пропозицій Підприємства Замовником було прийнято рішення про відхилення пропозиції Підприємства - протокол відхилення пропозицій учасників допорогової закупівлі № 17Т-139 від 27.04.2017 р.). Підставою для відхилення зазначено наступне – «Пропозиція Учасника ТОВ ВКФ «ВITЛЮС» не відповідає вимогам Документації допорогової закупівлі». Ми не можемо погодитися з такими рішеннями та вважає дії Замовника такими, що порушують наші права та інтереси. Стосовно підстав відхилення повідомляємо наступне – Нами надані усі необхідні документи у складі нашої пропозиції відповідно до вимог Замовника та запропоновано найкращу ціну, тому наше відхилення вважаємо безпідставним та протиправним. ПРОСИМО: 1. Прийняти скаргу до розгляду. 2. Скасувати рішення про відхилення пропозиції ТОВ ВКФ «ВITЛЮС».

The decision of the conflict commission:

Пунктом 7 додатку 1 до документації процедури закупівлі передбачено, що Учасник надає копію або оригінал Сертифікату відповідності на товар, який є предметом закупівлі, завірений підписом та печаткою Учасника. ТОВ «Вітлюс» не надано сертифікат відповідності МТР.
Згідно Закону України від 15.01.2015 № 124-VIII «Про технічні регламенти та оцінку відповідності» , сертифікація – підтвердження відповідності третьою стороною (особою, яка є незалежною від особи, що надає об’єкт оцінки відповідності, та від особи, що заінтересована в такому об’єкті як споживач чи користувач), яке стосується продукції, процесів, послуг, систем або персоналу.
Якщо продукція не входить в список обов\'язкової до сертифікації, вона може пройти за бажанням виробника, постачальника або замовника добровільну сертифікацію. Заявник самостійно (або за бажанням замовника) визначає, за якими показниками він хоче підтвердити відповідність продукції вимогам стандартів. Тобто наявність сертифікату відповідності є документальним підтвердженням, що товар, який пропонується для постачання відповідає вимогам замовника.