№ 118: Dozorro

Jun 14, 2017 Відхилено
Full name of the legal entity of the complainant: Dozorro
Procedure title: 17Т-091 43130000-3 - Бурове обладнання (Бурові долота та бурголовки) 24 лоти
The name of the branch in respect of whose actions the complaint is sent: АТ "Укргазвидобування"
USREOU of the applicant: Dozorro
Grounds for complaint: Скарга щодо умов, визначених у документації із закупівлі
Prozorro complaint downloaded? No
The reason is not downloading a complaint against Prozorro
Mail applicant: Dozorro
Contacts applicant: Dozorro
Name of signatory complaints: Dozorro
The essence of the complaint, the requirements:

Згідно протоколу відхилення пропозицій учасників допорогової закупівлі № 17Т-091 від 04 квітня 2017 року, ПАТ “Укргазвидобування” відхилило пропозицію Учасника ТОВ "Торгова Компанія "Спецзапчасть" по Лотам №№ 15, 19, 20, 21, 22, оскільки пропозиція Учасника не відповідає кваліфікаційним вимогам, у тому числі за технічними та якісними характеристиками предмету закупівлі (лоту), встановленим документацією процедури закупівлі. В той же час долота типу PDC виробництва Hebei Solidkey Petroleum Machinery Co., Ltd. у 2016 році вже пройшли тестові випробування на бурових підприємствах ПАТ «Укргазвидобування» без жодних претензій до якості та технічних характеристик, що дало змогу ТОВ "Торгова Компанія "Спецзапчасть" в повному обсязі виконати умови договору, а саме здійснити їх своєчасну поставку в кінці 2016 року в кількості 41 шт., в т.ч. 26 шт. доліт типу PDC. Виробник доліт – компанія Hebei Solidkey Petroleum Machinery Co., Ltd. володіє сертифікатом якості API-7-1 тільки на шарошкові долота, а процедура проходження сертифікації виробництва доліт типу PDC, які запропоновані ПАТ «Укргазвидобування» у лотах №№ 15, 19, 20, 21, 22 та які вже раніше поставлялись в ПАТ «Укргазвидобування» і пройшли тестові випробування, запланована виробником на 2018 рік. В зв’язку з цим, враховуючи раніше підтверджену тестовими відпрацюваннями на бурових підприємствах ПАТ «Укргазвидобування» якість доліт типу PDC виробництва Hebei Solidkey Petroleum Machinery Co., Ltd., які згідно пропозиціії ТОВ "Торгова Компанія "Спецзапчасть" мають технічні характеристики, що повністю відповідають технічним вимогам лотів №№ 15, 19, 20, 21, 22 документації процедури закупівлі, прошу ПАТ «Укргазвидобування» роз’яснити наскільки ключову, а не формальну роль в даному випадку відіграє відсутність в наданому ТОВ "Торгова Компанія "Спецзапчасть" сертифікаті API-7-1 відмітки щодо доліт типу PDC. З огляду на вищесказане, прошу ПАТ «Укргазвидобування» переглянути помилкове рішення щодо дискваліфікації наданих ТОВ "Торгова Компанія "Спецзапчасть" найнижчих цінових пропозицій по вищезазначених лотах, а також на майбутнє, з метою уникнення випадків відхилення учасників по формальним причинам, рекомендую ПАТ «Укргазвидобування» розглядати можливість відхилення пропозицій з долотами, які не мають сертифікату API-7-1 тільки в тих випадках, коли такі долота попередньо не пройшли тестових випробувань на бурових підприємствах вашої Компанії.

The decision of the conflict commission:

ТОВ «Торгова Компанія «Спецзапчасть» надала сертифікат якості API Spec 7-1 тільки на шарошкові долота, тому даного Учасника кваліфіковано по лоту №1 і дискваліфіковано по лотам №№ 15, 19, 20, 21, 22. Сертифікат API Spec 7-1 надає право використовувати офіційну монограму API  при виробництві відповідних деталей та включає специфічні умови підтвердження якості менеджменту в нафтогазовій промисловості.  В будь-якому випадку якість доліт повинна відповідати міжнародному стандарту API Spec 7-1. Жодні результати випробувань не будуть братись до уваги, якщо сертифікат якості API Spec 7-1 втратив чинність (не поновлений, не дійсний) або відсутній. Наявність даного сертифікату у виробника доліт є і залишиться обов’язковою вимогою.
Щодо випробувань, то дійсно у 2016 році стосовно іншої процедури закупівлі приводились випробування трьох доліт PDC виробництва Hebei Solidkey Petroleum Machinery Co., Ltd., два з них діаметром 295,3мм, такий діаметр доліт не фігурує в жодній з позиції по лотам №№ 15, 19, 20, 21, 22 і одного долота 215,9мм коду IADC: S233, що має відношення до однієї з п’яти позицій лоту №19, долота в інших позиціях лоту №19 мають зовсім інші конфігурації і коди IADC. У разі, якщо б пропозиція ТОВ «Торгова Компанія «Спецзапчасть» відповідала вимогам тендерної документації по лоту №19, випробовування доліт проводились б лише по чотирьох позиціях, по якім випробування раніше ще не проводились.