№ 114: Dozorro

Jun 14, 2017 Відхилено
Full name of the legal entity of the complainant: Dozorro
Procedure title: 17Т-163 43121000-7 - Машини для буріння свердловин (Станція геолого-технічних досліджень свердловин)
The name of the branch in respect of whose actions the complaint is sent:
USREOU of the applicant: Dozorro
Grounds for complaint: Скарга щодо умов, визначених у документації із закупівлі
Prozorro complaint downloaded? No
The reason is not downloading a complaint against Prozorro
Mail applicant: Dozorro
Contacts applicant: Dozorro
Name of signatory complaints: Dozorro
The essence of the complaint, the requirements:

Тендерна документація Замовника має багато протиріч, крім того, містить дискріминаційні вимоги, які штучно обмежують коло потенційних учасників, що порушує основні принципи здійснення закупівель щодо максимальної економії та ефективності, а також недискримінації учасників, які встановлено ч. 1 ст. 3 Закону України «Про публічні закупівлі». Прописані технічні вимоги під одного виробника(ПраТ Геофізичне обладнання Надра/ПАТ Тутковський)-Каротажна станція КАШТАН. В світі існує більше 10 виробників даного обладнання, але кожен пункт технічного завдання прозомбовано одним виробником, а це свідчить про обмежене коло потенційних учасників, не ринкову ціну, без конкурентний тендер, і не відповідність пропозицій учасників ринку. Не надані креслення вагончиків де буде знаходитись обладнання. В тендерну документацію внесено багато допоміжного обладнання(мфу-принтери,монітори, і тд.), які не є основними позиціями станції геолого-технічних досліджень свердловин, і повинні йти по іншому коду запупівель. Перелік високо-технічного і аналітичного обладнання,що є предметом закупівлі є досить специфічним для окремого виробника(від ступки для бурового розчину до хроматографічного комплексу, а також програмного забезпечення на геологічну станцію). Технічні вимоги звужують конкуренцію на даному тендері, адже прописані вимоги відсікають конкурентну основу закупівлі. При даних вимогах замовника жодна компанія не буде відповідати технічним вимогам. Просимо внести корективи до технічного завдання, що дозволить участь компаній,що здатні постачати високо-технологічне геологічне обладнання.

The decision of the conflict commission:

Щодо технічних вимог. Зміст технічних вимог і якісних характеристик та основних умов, які ,будуть включені до договору про закупівлю викладений відповідно до вимог до обладнання станцій геолого-технологічних та геохімічних досліджень зазначених у Галузевому стандарті України ГСТУ 41-44-2003 «Геолого-технологічні дослідження у нафтових і газових свердловинах. Порядок проведення», що затверджений Наказом Міністерства екології та природних ресурсів України №54 від 29.09.2003 року, зареєстрований Державним підприємством «Український науково-дослідний навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості» 28.11.2003 року у книзі обліку 804/200665 та введений в дію з 01.01.2004 року. Форма викладення технічних вимог відповідає вимогам чинних нормативних документів в галузі промислової геофізики.
Кожна позиція зазначена у Технічному завданні містить вичерпні вимоги до технологічних датчиків, газоаналітичного обладнання і апаратури та геологічного устаткування і приладдя, а також до засобів відображення та візуалізації, програмного забезпечення і вагон-будинку станції. Вимоги виставлені Замовником до продукції відповідають положенням: ГСТУ 41-44-2003 «Геолого-технологічні дослідження у нафтових і газових свердловинах. Порядок проведення; ДСТУ ГОСТ 12.1.038:2008. Система стандартів безпеки праці. Електробезпека. Гранично допустимі значення напруг дотику і струмів; НПАОП 0.00-1.59-87 Правила безпеки і безпечної експлуатації посудин, що працюють під тиском; НПАОП 40.1-1.21-98 (ДНАОП 0.00-1.21-98) Правила безпечної експлуатації електроустановок споживачів; НПАОП 11.1-1.01-08 Правила безпеки у нафтогазовидобувній промисловості України (замінив НПАОП 11.1-1.20-03 (ДНАОП 1.1.21-1.20-03) Правила безпеки у нафтогазовидобувній промисловості України); НПАОП 74.2-1.02-90 Правила безпеки при геологорозвідувальних роботах (раніше позначався як НАОП 8.5.10-1.01-90); ГОСТ 26116-84 Апаратура геофізична свердловинна. Загальні технічні умови; ГСТУ 41-00032626-00-024-2000 Геофізичні дослідження та роботи у нафтогазових свердловинах. Основні вимоги; НПАОП 0.00-1.62-12 Правила охорони праці на автомобільному транспорті (замінив НПАОП 60.2-1.28-97 Правила охорони праці на автомобільному транспорті).
За попередніми дослідженнями ринку потенційними Учасниками у даній закупівлі можуть бути: ТОВ «Івано-Франківське Спеціальне КБ засобів автоматизації» (Україна), ПП ПКФ «КІП-Центр» (Україна), ТОВ «Ендейвор» (Україна), ТОВ «Укрспецпромгеофізика» (Україна), ТОВ НВП «Ярус» (Україна), ТОВ «Геоінформ» (Україна), ТОВ «Сілур Пласт» (Україна), ТОВ «Інтегра каротаж» (Україна), ТОВ «Укрнафтогазгеофізика» (Україна), ТОВ «Укрпромгеосервіс» (Україна), ТОВ «Завод нафтогазового обладнання», ТОВ «Укрспецприлад» (Україна), ТОВ «Укрмашіндустрія» (Україна), ТОВ «Енергетичний сервіс» (Україна), ТОВ НВП «Омега Київ» (Україна), ПАТ «Тутковський» (Україна), П «Олексан» (Україна), ТОВ «Тріскел Енерджі Україна», ТОВ «ІВК Енерджи» (Україна), ТОВ «ВНП Енергія» (Україна), PetroServices GmbH (Німеччина), Geo-Data GmbH (Німеччина), Diamoco Group (Франція), Drill-Lab, Ltd (Польща), Horizon Well Logging, Inc (США), Greyline Instruments, Inc (Канада), China Electronics Technology Group Corporation (Китай), CNPS Petro Equipment Co., Ltd (Китай), Chengdu Esimtech Petroleum Equipment Simulation Technology Exploitation Co., Ltd (Китай), Sinotai Petroleum Equipment Co., Ltd. (Китай), Dongying Kangyu Petroleum Engineering Technology Service Co., Ltd (Китай), China National Petroleum Corporation (Китай), ООО «ГеоСенсор» (РФ), ООО «ЗАО АМТ» (РФ), ГК «Стерх» (РФ), ООО «Геосфера» (РФ), ООО «Геотехнология» (РФ), ГК «ИМС Холдинг»(РФ)
Щодо не надання креслень ПАТ «Укргазвидобування» не висуває критичних вимог до розміщення обладнання в станціях геолого-технологічних та геохімічних досліджень, окрім вимог чинних нормативно-правових актів в галузі промислової безпеки. Варіанти креслень вагончиків надаються їх виробниками або постачальниками. Про цей факт було надано відповідь в період уточнень при проведенні закупівлі https://zakupki.prom.ua/gov/tenders/UA-2017-04-05-001508-b/questions
Щодо внесення багато допоміжного обладнання, повідомляємо, що предметом закупівлі «17Т-163_Станція геолого-технічних досліджень свердловин (43121000-7 - Машини для буріння свердловин (Станція геолого-технічних досліджень свердловин)» є саме станції геолого-технічних досліджень свердловин, які відповідно до ГСТУ 41-44-2003 «Геолого-технологічні дослідження у нафтових і газових свердловинах. Порядок проведення» (затвердженого Наказом Міністерства екології та природних ресурсів України №54 від 29.09.2003 р., зареєстрованого Державним підприємством «Український науково-дослідний навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості» 28.11.2003 року у книзі обліку 804/200665 та введеного в дію з 01.01.2004 р.) визначається, як інформаційно-вимірювальні і аналітичні системи, які призначені для безперервного отримування геолого-технологічної інформації на всіх етапах будівництва свердловини шляхом комплексного вирішення геологічних, технологічних, планово-економічних, науково-дослідних, експериментальних та інформаційних задач. Технологічні датчики, газоаналітичне обладнання, апаратура збору і відображення технологічної інформації та геологічне обладнання програмними засобами інтегруються до комп\'ютеризованого апаратурно-програмного комплексу станції геолого-технологічних досліджень, що складається із персональних комп’ютерів та мережевого обладнання і призначений для безперервної реєстрації і візуалізації вимірюваних параметрів із заданою частотою опитування датчиків і заданою частотою реєстрації у режимі реального часу проводки свердловини, оброблення, накопичення та інтерпретації даних, мережевого обміну даними між комп\'ютерами у станції та передавання потрібної інформації віддаленими користувачами.